Прочитај ми чланак

МЕТ ДИЛОН Иза тешких ратних година, српски понос је слика која остаје о народу

0

Знам за балкански “шмек” ових простора. Знам за ужасне ратове деведесетих. Мој угао гледања на ствари створили су пријатељи Срби, које сам имао срећу да упознам током година, каже Мет Дилон

FOTO: Printscreen

ЗНАМ за балкански “шмек” ових простора. Знам за ужасне ратове деведесетих. Мој угао гледања на ствари створили су пријатељи Срби, које сам имао срећу да упознам током година. Мет Дилон (55), вечити “лош дечко” Холивуда, у гостима код Емира Кустурице,  за “Новости” открива да све што мисли о земљи у којој је, стаје у једну реч – понос.

– Први пут сам у Србији, али сам Србе сретао по свету и неки од ваших сународника су моји сјајни пријатељи. То су без изузетка људи који се радују животу, цене хумор и изнад свега – имају изражен понос и одважни су. Иза тешких ратних година, српски понос је оно што као слика остаје о једном народу. На то се надовезује традиција и оно исконско: овде у Мећавнику, и то је фасцинантно, дочекали су ме хлебом, сољу, ракијом за здравицу. То је посебно, другачије. А онда се испред мене појавио музичар Марко Марковић да трубама “одува” све испред себе. Волим балканску музику.