Прочитај ми чланак

ШОК У ЛОНДОНУ: Зверев елиминисао Федерера!

0

У првом полуфиналу завршног мастерса немачки тенисер шокирао Швајцарца - 7:5, 7:6 (7:5)

Велико изненађење у Лондону! Александер Зверев је у полуфиналу завршног турнира елиминисао Роџера Федерера – 7:5, 7:6 (7:5) и тако изборио пласман у финале.

Фото: Танјуг/AP

Тамо ће играти против бољег из дуела Новак Ђоковић-Кевин Андерсон (Јужна Африка).

Меч је био неизвестан од самог почетка. У првом сету ни једна ни други нису имали чак ни брејк лопту све до 12. гема. Тада је Немац дошао до три везане, одмах искористио прву и повео.

У другом сету, друга прича. Швајцарац већ у трећем гему прави брејк, али не успева да га потврди. Зверев одмах узвраћа и враћа ствари на почетак. Тако се наставило, па је тај-брејк морао да реши питање победника.

Обојица су у одлучујућем гему чували своје сервисе, све до саме завршнице. При резултату 5:4 је немачки играч направио мини-брејк, Федерер потом добро сервирао, а онда је Александер на свој сервис другу меч лопту искористио и дошао до велике победе.

ЗВИЖДУЦИ ЗА ЗВЕРЕВА

При резултату 4:3 у тај-брејку Зверев је зауставио поен, јер је једном од дечака који се налазио иза Роџера испала лоптица. Поен се поновио, а када је приликом давања изјава објашњавао шта се десило добио је звиждуке од публике у Лондону.

– Извињавам се заиста, знам да има много Федерерових навијача у публици, али таква су правила. Момку је испала лоптица, кренуо је по њу и поен је морао да се понови. Извините још једном – рекао је Зверев.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!