Прочитај ми чланак

УПРКОС ЗАБРАНИ, одржана изложба “Шест година пропадања” испред РТС

0

Упркос забрани Градске општине Палилула, Савез за Србију одржао је изложбу „Шест година пропадања“, вечерас испред зграде РТС-а у Таковској 10.

На платоу испред главног улаза у зграду РТС-а, организатори су положили паное на којима су биле приказане афере актуелне власти, негативни извештаји Европског парламента, Светске банке и Комисије Савета Европе који се тичу стања у правосуђу, економији и медијима, као и насловне стране провладиних таблоида, на којима се сатанизује опозиција.

„Ко је наручио убиство Оливера Ивановића“, „Најскупље гориво“, „На изборима покрадено 319.000 гласова“, „Србија има најмање плате“, „Правда недостижна“ и „Насиље над новинарима на полагању заклетве“, неки су од делова поставке који су, уз пригодне илуатрације, синоћ били поређани испред врата државне телевизије, пред којима је стајало обезбеђење.

Док су окупљени разгледали изложбу и ишчекивали обраћање челника Савеза, неколицина њих коментарисала је и потпуно одсуство из јавности градоначелника Београда Зорана Радојичића, па се могла чути и констатација да су „грађани изгубили одличног доктора, а да заузврат нису добили градоначелника“.

Симболично, у пола осам, у време када почиње ударна информативна емисија „нашег права да знамо све“, лидери СзС-а започели су своје обраћање. Први је добродошлицу окупљенима пожелео Јанко Веселиновић, који је поставио питање челним људима РТС-а због чега се неки од бројних „експоната“ са изложбе нису појављивали у њиховим информативним емисијама.

“Ми смо овде да питамо челнике РТС због чега неки од ових ескпоната који су овде, нису били у информативним емисијама РТС, због чега се тим темама није бавио јавни сервис. Због чега се на адекватан начин није бавио убиством и медијском хајком на Оливера Ивановића која је претходила убиству, због чега су учествовали у креирању извештаја када су људи погинули у хеликоптеру, због чега се у РТС није причало о пребијеним људима током кампање, које су пребијали људи који су ведете СНС, који се и ових дана налазе у Лучанима… Због чега се није причало да имамо најскупље гориво у Европи, да је пољопривредницима смањена субвенција са 14 на четири хиљаде, због чега се није причало да су отете пензије, да је окружење Александра Вучића државу поделило на феуде”, рекао је Веселиновић.

Данас се о догађајима у Србији обавештавамо преко Ал Џазире, Дојче велеа, Н1 – телевизија које није основала ова држава, за чије емитовање не плаћамо претплату, не обавештавамо се о томе преко РТС чији је то посао, који је јавни сервис, рекао је Јанко Веселиновић.

Драган Ђилас, председавајући Савеза за Србију, је рекао да је РТС достигао свој врхунац јер је организовао ове недеље дебатну емисију о Косову и “успео да у њу позове три представника СНС и водитељку”.

“Већ је шест и по година власти овог режима Александра Вучића, и ми смо одлучили да наредних недеља покренемо једну акцију која ће се звати ‘Стазама обмана и лажи Александра Вучића и власти Србији‘”, каже Ђилас. Он додаје да ће се потрудити да у сваком делу Србије укажу на то шта је власт обећала, а шта слагала. “И да подсетимо грађане на пребијене људе, на све обмане, на уништена предузећа, продате ресурсе државе и све остало што се ради”, навео је.

Изложба гостује и у Лучанима

Савез за Србију најавио је одржавање изложбе „Шест година пропадања“ за суботу, 17. новембар у Лучанима. У 11 часова на платоу испред Скупштине општине Лучани, обратиће се Милан Радичевић, носилац листе Савез за Србију – Савез за Драгачево, Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет, и Бошко Обрадовић, председник Двери.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!