Прочитај ми чланак

А У ЊИМА НЕ ЖИВЕ: Директорка из СНС-а и њена свекрва добиле социјалне станове

0

Владајућа коалиција СНС и СПС у Ваљеву одбила је да расправља о ревизији додељених градских станова за социјалне случајеве, иако један од тих станова користи директорка ЈКП “Видрак” Јелена Калат (СНС), како тврде независни одборници.

Независни одборници ваљевске Скупштине Снежана Спајић и Рафаило Митровић затражили су да градски парламент расправља о ревизији раније додељених станова социјалног становања, сматрајући да су поједини станови које је Град Ваљево раније давао на коришћење избеглицама, расељенима и најсиромашнијим грађанима сада злоупотребљени.

Наиме, по подацима повереника за информације од јавног значаја у које је “Блиц” имао увид, на списку корисника једног од социјалних станова налази се и име Јелене Калат, која је као кадар СНС у јуну постављена за в.д. директора ЈКП “Видрак”, које се бави градском чистоћом, гробљанским услугама и паркинг сервисом и једно је од ретких градских ЈКП које послује профитабилно.

Пре одласка у “Видрак” она је била координатор службе за правне и економско-финансијске послове Дома здравља, у којем јој ради и супруг, тако да је, како сматра опозиција, “јасно да с обзиром на материјални статус више не припада категорији социјално угрожених”.

– Међутим, владајућа већина је одбила да расправља о нашем предлогу. С друге стране, по нашим сазнањима, Јелена Калат не само да више није међу социјално угроженима лицима него у том социјалном стану више и не живи. Ипак, пошто званични подаци Града говоре да је и даље корисник, желели смо да знамо зашто социјални стан није вратила Граду? Неопходно је да Град изврши ревизију, јер су на овај начин они злоупотребљени – сматрају независни одборници Спајић и Митровић.

У згради у којој се налазе станови, станари које смо питали да ли им је комшиница Јелена Калат нису знали да ли је стан на коме се води празан или се издаје. Поред те јединице је још један, који је додељен Невенки Калат, свекрви Калатове, али комшије кажу “да њу нису видели дуже време”.

Јелена Калат није одговорила на позиве “Блица” да одговори на питања да ли и даље живи у стану социјалног становања.

Град има 77 станова

Социјалних станова у власништву Града има 77 и зидани су за смештај најсиромашнијих и избеглих са простора бивше Југославије. Према подацима поверенка за информације од јавног значаја, 74 стана се издају у закуп по цени од 1,20 евра по квадрату, док корисници 11 станова који имају статус угрожених лица плаћају само месечне комуналије.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!