Прочитај ми чланак

БЕЗОБРАЗЛУК МИНИСТРА – казнио децу због протеста родитеља!

0

„Због тога што су грађани Рушња дигли глас и организовали спонтани протест, због смањења обима услуга педијатријске амбуланте у Рушњу (са 5 радних дана педијатра, смањено на два дана) актуелни министар здравља господин Лончар, донео је одлуку којом још више урушава квалитет и обим услуге педијатријске амбуланте, јер је најновијом одлуком додатно смањио време које лекари могу да посвете најмлађим становницима Рушња”, обавештавају у свом саопштењу за јавност Српски покрет Двери и додају:

„Наиме са првобитних 40 сати недељно, смањено је на 16 сати,  да би најновија одлука,  након протеста , била да је и 10 сати недељно довољно за више од 700 пацијената.

Овим је доказао да се у свој посао апсолутно не разуме и изазвао додатни револт грађана. Грађани су најавили нове протесте.

Двери су као опозициона странка учиниле да се за овај проблем сазна у јавности,  учествовале на једном протесту као подршка грађанима и притисак на власт, у Народној скупштини наша посланица Марија Јањушевић је ово питање поставила актуелном министру,  а поднели смо и захтев Националној служби за запошљавање да нам доставе информацију од јавног значаја са питањем:  „Да ли на територији Београда има незапослених специјалиста педијатрије и који је њихов број? „, како бисмо утврдили да ли је то разлог за овај потез Министарства здравља или је у питању нешто друго.

У циљу заштите права пацијената на правовремену и стручну медицинску заштиту свих грађана,  а поседно деце,  Двери ће истрајати да добију одговоре, а грађани оно што им је Уставом и Законима припада.”

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!