Прочитај ми чланак

БИВШИ ДИРЕКТОР ЗАВОДА ЗА ДЕЦУ УХАПШЕН ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА Пуцао у сред дана!

0

Драган Роловић је, иначе, важио за веома угледног функционера и директора, тако да му је 2015. године Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања доделило награду "Човек године".

Драган Роловић (53), бивши директор Завода за васпитање деце и омладине Београд, ухапшен је данас због сумње да је извршио кривично дело убиство у покушају.

Наиме, он је седео у башти ресторана „Нова талија“ у Спасовданској улици у београдском насељу Жарково око 16 часова, заједно са Владимиром К. (41).

Њих двојица су се убрзо посвађала, након чега је Роловић устао, извадио пиштољ и упуцао у Владимира.

Мотив пуцњаве није познат, а Драган је побегао са лица места и брзом полицијском акцијом и ухапшен.

Полиција је пронашла и пиштољ којим је, највероватније, ранио оштећеног и који је бацио у један контејнер приликом бекства.

Повређени Владимир К. је са тешким повредама пребачен у Ургентни центар.

Обрачун се догодио око 16 сати, када су двојица мушкараца након препирке у ресторану кренула ка излазу, где је Роловић испалио метке. Комшије кажу да су чуле два пуцња, а очевици из кафане причали су како су се са жртвом овог напада чак и поздрављали непосредно пред инцидент.

Роловић је ухапшен убрзо након овог инцидента, иако је побегао са лица места, а пронађен је и пиштољ којим је, највероватније, ранио оштећеног и који је бацио у један контејнер приликом бекства.

Драган Роловић је, иначе, био угледан директор Завода за васпитање деце и омладине, а 2015. године Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања доделило му је награду „Човек године“.