Прочитај ми чланак

Плаћени убица све признао: Ево ко га је ангажовао да убије Карлсона (ВИДЕО)

0

На појединим страницама друштвених мрежа процуриле су информације о томе ко је требало да ликвидира познатог водитеља.

Славни амерички новинар Такер Карлсон био је свестан ризика који му у животу доноси интервју са председником Русије Владимиром Путином, али прави новинар не би био новинар кад не би пробао да оде до крајњих граница.

Што је Карлсон и урадио и успео у намери да интервју са Путином погледа више од милијарду људи.

Међутим, сада је откривено и да је Карлсон био на мети Украјинаца који су ангажовали извесног Василија Петрова Алексејевича да га ликвидира.

Украјинска обавештајна служба је наводно планирала убиство Такера Карлсона у Москви, а човек који је плаћен да ликвидира новинара је до детаља објаснио план.

У Москви је ухапшен Васили Петров Алексејевич, који је требало да убије Карлсона.

На снимку који се појавио на платформи „Икс“ он признаје да је био ангажован да убије Карлсона.

– У новембру 2023. сам регрутован од стране украјинске обавештајне службе. Требало је да поставим експлозивну направу испод аутомобила и за то ми је обећана награда од 4.000 долара. Експлозив је требало да поставим у подземну гаражу хотела у Москви, а мета је био амерички новинар Такер Карлсон – рекао је између осталог Алексејевич на снимку.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је после интервјуа са Такером Карлсоном да се ради о „поштеном“ новинару који је добро обавио свој посао али и који је „опасан“.