Прочитај ми чланак

БОШКО ОБРАДОВИЋ: Савез за Србију неће имати председника већ председништво

0

На данашњој конференцији за медије одржаној у Чачку, председник Двери Бошко Обрадовић говорио је о најављеном оснивању Савеза за Србију.

Савез за Србију биће званично формиран у недељу, 2. септембра када ће у амфитеатру Сава центра у Београду у 17 часова бити одржана Оснивачка скупштина.

Будући савез чиниће 10 оснивача: Српски покрет Двери, Народна странка, Демократска странка, Здрава Србија, Заједно за Србију, Левица Србије, Покрет за преокрет, Удружени синдикати Србије „Слогаˮ, Покрет Срба са КиМ „Отаџбинаˮ и будућа политичка организација Драгана Ђиласа.

Овим поводом Бошко Обрадовић изјавио је следеће: „Као одговорни и озбиљни људи забринути због огромних проблема у којима се налази наше друштво и држава, приступамо формирању највећег опозиционог блока на српској политичкој сцени у последњих 15 година. Одређене идеолошке и политичке разлике међу нама ставили смо у други план, али се нико од нас не одриче својих појединачних идентитета и политичких програма. Наш циљ је смена актуелне власти, формирање временски орочене Владе стручњака на челу са нестраначким премијером, ослобађање медија и спровођење фер и поштених слободних избора после годину дана нове власти.

Верујем да ће формирање Савеза за Србију бити истинска алтернатива владајућем режиму и нова нада за опозиционо оријентисане бираче у Србији да неко може да се супротстави актуелној власти и донесе политичке промене. Од недеље ће политички избор у Србији бити једноставан: или уједињена власт или уједињена опозицијаˮ, закључио је Обрадовић.

Савез за Србију неће имати председника, већ Председништво које ће чинити представници 10 оснивача: Бошко Обрадовић, Вук Јеремић, Зоран Лутовац, Милан Стаматовић, Небојша Зеленовић, Борко Стефановић, Јанко Веселиновић, Жељко Веселиновић, Славиша Ристић и Драган Ђилас. Председавајући Председништва ће се ротирати на сваких месец дана по азбучном реду имена чланова Председништва. Први председавајући биће Жељко Веселиновић, председник Удружених синдиката Србије „Слогаˮ.

Све организације чланице Савеза задржавају аутономију у свом деловању и обавезују се да ће спроводити све заједничке одлуке које буду донете на заједничким руководећим органима Савеза.

Чланице Савеза не могу сарађивати са владајућом СНС ни на једном нивоу власти.

Савезу за Србију могу приступити и друге организације које прихватају циљеве и начин функционисања Савеза.

У покрајинским и локалним самоуправама у Србији биће формирани локални савези на челу са председништвом које чине председници локалних организација чланица Савеза.

                    ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!