Прочитај ми чланак

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПЛАЋА ЧЛАНКЕ О СЕБИ ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ, за једну реченицу дао 32 хиљаде

0

Градоначелник Ваљева, Слободан Гвозденовић (из редова Вучићеве Напредне странке) је новцем из градске касе платио 480.000 динара текст у „Куриру“, који је објављен 30. јуна у штампаном и интернет издању.

Након што је крајем прошле године из буџета, без јавне набавке и супротно Одлуци о буџету Ваљева, платио 830.000 динара интервју у дневном листу АЛО (540.000) и на порталу Српског телеграфа, Гвозденовић наставља са рекламирањем или промоцијом. Овај пут је изабрао „Курир“.

У нарученом тексту под насловом „Остварићемо сан многих генерација Ваљеваца“, који је плаћен 480.000 динара, Гвозденовић је изговорио 15 реченица, што значи да је једна реченица коштала 32.000 динара!

Он је за Курир говори о „покретању неколико веома важних инфраструктурних пројеката који су прекретница у развоју града!”. И овај пут, као и у претходна два интервјуа, Гвозденовић је говорио о изградњи пута М-4, за који тек треба да се ради пројекат, о индустријској зони, која тек треба да се изгради, о брани Стубо-Ровни, која се гради 30 година и о радовима на регулацији корита Колубаре, које финансира Европска унија. О својим делима и резултатима Градске власти на чијем је челу, ни речи.

Интервју је реализован на основу „Уговора о пружању услуга промоције“ који је потписао Слободан Гвозденовић и Адриа Медиа Гроуп доо, Београд.

Међутим, у уговору пише једно, реализовано је нешто друго, а плаћено сасвим треће!?

Наиме, уговором је прецизирано да „Адриа Медиа Гроуп има обавезу да у дневној новини Курир и на порталу курир.рс у периоду од 15.06. до 15.08. објави текстове у којима ће информисати јавност о раду и активностима Града Ваљева и представити град Ваљево у свим аспектима обављања надлежности града“, а Град се „обавезује да те текстове плати 480.000 динара“.

Међутим, у дневном Куриру и на Курир.рс објављен је 30. јуна само један текст и то од 15 реченица са три фотографије, док на рачуну, који је такође као и уговор потписао Слободан Гвозденовић, пише да је 480.000 динара плаћена једна објава огласа „Развој града Ваљева“ у издању Курир дневна новина и у Курир wеб.

Нејасно је на основу чега је Слободан Гвозденовић платио 480.000 динара један оглас објављен један дан у дневним новинама и на wеб страници Курира, када је уговором прецизирано да ће за два месеца бити објављено више текстова о раду и активностима града Ваљева и да ће то бити плаћено 480.000 динара?

 

Још један „детаљ“ из „Уговора о пружању услуга промоције“ упада у очи. Градоначелник је уговор закључио 21. јуна, ступио је на снагу 29. јуна, а односи се на период од 15. јуна до 15.августа.

Дакле, уговор се у једном делу односи на прошлост, што је правно немогуће, али је за градоначелника Ваљева очигледно могуће, који, сва је прилика, има способост да нас врати уназад!

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!