Прочитај ми чланак

СНС МАНГУПИ: Ко то тера Вучића из Напредне странке и политике?

0

Председник СНС И Председнк Србије Александар Вучић има већу личну моћ у СНС и изборни резултат међу грађанима Србије него сви претходни страначки лидери од 2000 године.

“Таблоидизација” Председника Србије и СНС”

Председник СНС И Председнк Србије Александар Вучић има већу личну моћ у СНС и изборни резултат међу грађанима Србије него сви претходни страначки лидери од 2000 године. Моћ Александра Вучића као шефа странке и државе је за нијансу нижа од Слободана Милошевића који је владао Србијом и СРЈ од 1990 до 2000 године. Зашто се онда по провладиним таблодима провлаче садржаји који наговештавају одлазак Александра Вучића из СНС и политике односно власти или да је СНС продала Александра Вучића ?

Шта се каже у једном таблоиду блиском владајућој коалицији?“ Александар Вучић планира да се повуче из СНС, а самим тим и из политике, открива Српски телеграф од његових најближих сарадника! Председник Србије на овај корак се одлучио због великог отпора унутар појединих кругова у Србији решавању проблема Kосова, али и сталних опструкција реформ.Следећи потез му је да на десетогодишњицу оснивања СНС, на конгресу те странке, најави одлазак са чела странке, што би уједно значило и из политике.

Тек кад он оде, на један или други начин, јер много страних и домаћих фактора жели његову главу, Срби ће плакати за њим у складу са својим добрим обичајем: прво га убиј, па онда жали. Оваква шанса, какву Србија има са Вучићем, питање је да ли ће се више икад поновити –“ закључује саговорник нашег листа. Исти “Српски телегаф” пише у тексту “СНС продао Вучића “Већина највиших функционера СНС, осим неколико изузетака, као да је једва дочекала да се опозиција и део цркве обруше најстрашнијим претњама и увредама на председника Србије и првог човека напредњака Александра Вучића.

У данима када се отворено позива на државни удар и војни пуч, а Вучић покушава некако да распетља косовски чвор који је годинама и деценијама запетљаван, они који би, по природи ствари, требало да су уз њега или бар да му штите леђа, практично су га оставили на цедилу и из прикрајка чекају епилог. Између осталог, а о томе је у викенд-броју писао и наш лист, то је један од разлога Вучићеве најаве да ће се повући из СНС, па самим тим и политике. Председник Извршног одбора СНС Дарко Глишић у разговору за Српски телеграф није крио да је огорчен понашањем већине колега из врха странке.

На питање зашто многи функционери СНС ћуте док опозиција прети пучем и насиљем, он је одговорио:” Вероватно су имали паметнија посла или су отпутовали на неке луксузне дестинације, па нису имали времена да у једној реченици одбране човека који им је омогућио каријере. Сувишно је набрајати имена, али сви чланови Председништва СНС су морали да се огласе по овом питању, као и председници странке на локалу. То је најмање што су могли да учине”.

Александар Вучић као политичка “жртва”!

Евидетно је да је овде реч о спиновању или пројеткованој кампањи из врха СНС која третира Председника Србије И лидера СНС као “мученика” у одбрани „ Светог српског Kосова”, као државника који против себе има опозицију, Запад, Албанаце, екстремисте са Балкана који су против разгранчења, али и своје “камараде” у СНС. Овакви садржаји катастрофичног садржаја треба да створи у нацији осећај емотивног саучестовања са Председником Србије,да хомогенизује нацију и шефа државе да одуди опозицију , али и да се направи могући отклон да је Председник Србије све покушао и урадио за Србију и Kосово, али да су против њега у завери и његове присталице или коалициони партнери у влади.

Овакав вид медијске кампање у тренутуку да буде корисна и да постигне ефекат,али касније се он третира као вид политичког “трика” обмане јавности иил медијске манипилације по принципу политчког Kетамана .Александар Вучић има реално пуну и неогрануичену моћ у СНС и коалицији,прламентарну већину,власт у две трећине општина у Србији поседује контролу снага поретка и националних служби безбедности, има монопол у наступа у медију око 300-340 дана је у јавности, а опозиција у Србији му за сада дува у једра својом аматрском полтиком. Kоме онда требају овакви наслови?

Истина је да у СНС делују полтички “мангупи” придошли из ДС, Г 17 плус, СПО и коалције ДОС-а, да је ту и СПС који је владао и са ДС од 2008-2012 године која се највише критикује, али и оних острашћених у власти оснивача СНС. Александар Вучић је ипак унутар СНС полиитчка “икона” и од њега зависе многи у политици, власти и бизнису.