Прочитај ми чланак

АЛКО ТЕСТ Милош (37) је надувао смртоносних 4,25 промила, а ево како се понашао…

0

Пре овог случаја, неславни рекорд по највећој количини алкохола у крви држао је деда (72) из Новог Сада, који је у мају ове године заустављен са 4,05 промила. Саобраћајци су пензионера зауставили када су видели да током вожње баца петарде из аутомобила.

Милош Ј. (37) из Краљева, који је возио са 4,25 промила алкохола у крви, после привођења на трежњење заспао је као беба! Чувари су ујутру морали да га буде да би га одвели код судије за прекршаје, који му је изрекао 30 дана затвора и новчану казну.

Инцидент се догодио 5. августа око 23.30 у улици Олге Милутиновић у Краљеву. Патрола је приликом редовне контроле зауставила „фолксваген“ који је Милош возио и затекла се у чуду када је приликом алко-тестирања надувао чак 4,25 промила.

– Милош је изашао из аутомобила говорећи: „Добро јутро, браћо! Да ли вам је потребна нека помоћ?” – прича наш саговорник близак суду и додаје да је једва ходао.

– Клатио се и наслањао на полицајце. Указао им је да је приметио више аутомобила који кривудају путем, говорећи „да мисли да су возачи били пијани”. Искусни полицајци су одмах видели колико је сати, па су само одобравали све што је говорио. Узгред су га упитали да ли је можда нешто попио, на шта им је он узвратио: „Ко, је л’ ја? Ма таман посла! Знате, ја не пијем. Био сам са другарима, који су пили, али ја алкохол нисам ни лицнуо!“ – каже наш извор и истиче да је Милош пристао да уради алко-тест да би, наводно, доказао да није пијан!

– Резултат је био више него изненађујући, јер је имао смртоносну дозу алкохола у крви! Тестирање је поновљено два пута, а он је у неверици гледао налаз од 4,25 промила, говорећи да је „вероватно реч о некој грешци“ и да „апарат највероватније није исправан”. Онда је објаснио „да је можда могуће”, наводећи: „Био сам са другарима који су пили. То је од алкохолних испарења” – открива саговорник и наводи да је било напорно, али и смехотресно док су се објашњавали с њим.

Милош је одбио да пође на трежњење, али су га полицајци лако убедили стављајући му лисице на руке.

– После уобичајене процедуре у станици, када су му узете генералије и када је добио решење о задржавању на трежњењу, Милош је одведен у ћелију, где је заспао као беба! Чувари су ујутру морали да га буде да би га одвели код прекршајног судије, који му је изрекао 30 дана затвора и новчану казну – каже на крају наш извор из суда.

Пре овог случаја, неславни рекорд по највећој количини алкохола у крви држао је деда (72) из Новог Сада, који је у мају ове године заустављен са 4,05 промила. Саобраћајци су пензионера зауставили када су видели да током вожње баца петарде из аутомобила. Новосађанин је за бахати чин кажњен са 45 дана затвора, одузимањем дозволе и казненим поенима.