Прочитај ми чланак

Краљево пред падом, Бата Гашић иде од врата до врата и жицка сигурне гласове

0

До избора је остало још осам дана, а краљевачки напредњаци су, како тврди саговорник Нове Иван Матовић из ГГ "Староседеоци Краљева", пред крахом у граду поред Ибра. Зато су послали своје министре да обилазе грађане од врата како би добили сигурне гласове, а међу њима су Братислав Гашић и Ирена Вујовић.

Како каже Матовић, СНС у Краљеву врло лоше стоји, чак су и на прошлим изборима били 2 одсто испод републичког просека па су зато упослили Бату и Ирену да моле суграђане за капиларне гласове.

Братислав Гашић и Ирена Вујовић Фото: ФБ СТРАНИЦА СНС КРАЉЕВО

„Такође, постоје и две организације ‘Локални фронт’ и ГГ ‘Староседеоци Краљева’ које су разоткриле разна напредњачка непочинства што ће их озбиљно угрозити“, прича за Нова.рс Матовић.

Како објашњава, градоначелник у оставци и председник Привременог органа Предраг Терзић је прилично неомиљени лик у Краљеву, па се шушка да је њихова локална листа 15 % испод парламентарних избора. Због тога, сматра он, не могу чак ни са СПС да формирају већину.

„То је изазвало панику, па министри у оставци Гашић и Вујовић иду и моле. Занимљиво је да Предраг Терзић не иде са њима, што би било сасвим логично“, истакао је Матовић додајући да за бившег градоначелника ни напредњаци у граду неће да гласају.

Према његовим тврдњама, Терзић је насилно постављен за шефа странке у Краљеву, а другим кандидатима су припретили.

„Мислим да постоји нека веза са регионалним координатором СНС Крстом Јањушевићем, тачније заједнички послови, па га је наметнуо као јединог кандидата“, каже Матовић.

Према његовим речима, поред поменутих изређало се много министара, а Јањушевић је сваки дан у Краљеву, као да су избори расписани искључиво за тај град.

„За то је заслужан „сјајан рад“ градоначелника у оставци, Предрага Терзића. Лично сам против њега поднео 15 кривичних пријава“, наглашава за Матовић.

Како каже, оне су поднете због расподеле средстава удружењима грађана, спортским клубовима, нестанак 6,2 милиона динара из СЦ „Ибар“, додела куће оцу народне посланице до афера семафор…

А о лапсусима је беспредметно говорити, указује Матовић.

„Предраг Терзић је купио стан на лицитацији која нигде није објављена од 73 м2 за 18 000 евра у центру, а та некретнина вреди око 70.000 евра. Не постоји место где нису очерупали буџет, чак је локална самоуправа и ресторан ‘Париз’ откупла и издала својим пријајтељима нарко – дилерима“, тврди Матовић додајући да Милан Радоичић прави виле по центру града.

Данас су напредњаци почели да деле пакете у којима су основне животне намирнице, добили су 5000, а цена је 2500 динара, истиче Матовић.

„Краљево им је можда ризичније него Београд. Бројне људе су склонили. Бивши заменик градоначелника Краљева, директорка дирекције и много њих није више на листи“, прича Матовић.

Упитан да прокоментарише стање у ЦЗСР у Краљеву, наш саговорник каже да је 25 људи било на протесту због лоших услова рада.

„Крсто Јањушевић је ишао код директорке која је члан СПС како би то спречио. Пребацио јој је да они то раде намерно. Жена је казала да нема ништа са тим да би јој он одговорио да руши државу“, закључио је Матовић.