Прочитај ми чланак

ЕСПН ОТКРИО ДЕТАЉЕ: Јокићев уговор ‘није’ максималан

0

Податак да је Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, потписао је максималан петогодишњи уговор вредан 148.000.000 са овом франшизом није 100 одсто тачан.

Да вас не збунимо, Јокић јесте договорио продужетак сарадње са Нагетсима, али према сазнањима новинара ЕСПН Зека Лоуа не ради се о типичном ‘макс’ уговору.

Јокић у њему има бонусе вредне један милион по години, које ће добити уколико Денвер уђе у плеј-оф, што значи да зависи од екипе. Просто речено Николи није загарантован сав новац.

Како је пренео Лоу, Јокић ће пола милиона од тог (1.000.000$) износа зарадити уколико Нагетси уђу у плеј-оф и још пола ако екипа прође у другу рунду постсезоне.

Пошто Денвер прошле године није обезбедио улазак у плеј-оф, тај један милион неће се рачунати Денвер у ‘селери кеп’, па ће тако Никола, највероватније, у наредној такмичарској години зарадити 24,6 милиона долара, уместо 25,5 колико износи максималан, преноси Ерик Пинкус из „Баскетбалл Инсидерс“.

Уколико франшиза из Колорада обезбеди улазак у постсезону и победи у једној рунди у 2019. години, Јокић ће зарадити један додатан милион из прве сезоне, док би се онај други (сваке године има бонус један милион) највероватније рачунао у ‘селери кеп’ за такмичарску годину 2019/2020.

Ово је сасвим нормална ствар, многи играчи имају разне бонусе у уговорима, који су у вези са учешћем на ‘Ол-стар’ мечу, избором у најбоље петорке нба…