Прочитај ми чланак

ПОЛИЦИЈА И ВЕТЕРАНИ ШТРАЈКУЈУ ГЛАЂУ: Ванредно саопштење Полицијског синдиката

0

Руководство Синдиката Запослених Полиције и чланство више удружења ветерана (бораца) ратова одржало је хитан састанак поводом протеста који су заказани за 28.06.2018.године у Београду и донело одлуке:

– Након протеста више удружења ветерана (бораца) ратова који је заказан са почетком у 11.00 часова, ови ветерани ратова  ће се прикључити протесту који је заказан у 18.00 часова.

– Извршиће се постављање шатора испред Народне скупштине Србије

– Чланови неколико ветеренских удружења, након протеста, наставиће са штрајком глађу којем ће се прикључити председник Синдиката запослених полиције до испуњења захтева.

– Ратни војни ветерани (борци) и Синдикат запослених полиције очекују да се активностима прикључи и Војни Синдикат Србије.

– Ратни војни ветерани (борци) и руководство Синдиката Запослених Полиције позивају полицијске службенике, припаднике војске, народа и све струковне организације и удружења да се прикључе протесту у одбрану Србије, Косова и Метохије, наше деце и наших права.

Захтеви Синдиката запослених полиције и ратних војних ветерана

– Да се ни под којој цени не дозволи албанским окупаторима у Приштини давање столице у УН.

– Да се прекине Бриселски дијалог, те да се пониште сви потписани споразуми након Резулуције 1244.

– Да се прекину било какви преговори са албанском страном док су чланови њеног преговарачког тима људи који су на потерницама МУП Србије или су особе осумњичене за тешке ратне злочине над Србима.

– Да се у вези Косова и Метохије само преговара у оквирима Резолуције 1244.

– Да Влада Србије распише референдум за улазак или не улазак Србије у ЕУ, а не у вези Косова и Метохије.

– Да се укине обавезна вакцинација деце

– Усвајање закона којим би се регулисао статус ратних војних ветерана, њихове пензије, лечење и исплата свих ратних дневница