Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ПОНОСИТО: Браћо Немци, останите у Србији

0

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас, поводом полагања камена темељца за фабрику немачке компаније ЗФ у Панчеву, да се ради о највећој производној инвестицији у вредности од 160 милиона евра.

Дуго времена смо се надали оваквој инвестицији. Већ смо разговарали да после овог производног погона ЗФ запосли додатних 100 људи у научно истраживачком центру. ЗФ није фабрика јефтиних делова, већ будућности – објаснио је он.

Указао је да се ради о првој или другој компанији по величини овог типа, пожелевши им да дуго остану у Банату, Војводини и Србији.

– Браћо, Немци, хвала што сте овде. Останите дуго и дођите још. Немојте да идете нигде друго. Неће вам нигде бити боље него у Србији. МИ ћемо нудити бар пет одсто више од свих других за инвестиције. Остајте овде што дуже и долазите што више – нагласио је Вучић подсећајући да немачке компаније у Србији тренутно запошљавајку више од 47.500 људи.

Немацка фирма ЗФ долази у Панцево са инвестицијом од 160 милиона евра, а та компанија ће, очекује се, запослити више од 1. 000 људи.

У Панчеву ЗФ отвара фабрику електричних и хибридних погона.