Прочитај ми чланак

СРБИЈА СЕ ВРАЋА У ДЕВЕДЕСЕТЕ: Свакодневни мафијашки обрачуни

0

У Србији је од почетка године у криминалним обрачунима убијено 14 лица

У Србији је од почетка године у криминалним обрачунима убијено 14 лица, чиме се наставља годишњи раст броја ликвидација у нашој земљи. Убиства се често догоде у центру града, у сред бела дана, и пред бројним очевицима.

foto: pixabay

 

Ови подаци, изгледа да не забрињавају представнике државних органа који су бомбастично најављивали обрачун са криминалом.

још један случај се уврстио у црну статистику ликвидација.

Наиме, у ноћи између суботе и недеље, на Видиковцу је убијен Огњен Икач (22). Крвави обрачун одиграо се код угоститељског објекта у Улици патријарха Јоаникија. Нападач је успео да побегне, а полиција још увек трага за њим.

Локал у којем је сукоб наводно започео, био је запечаћен. Према речима очевидаца, убица је на младића пуцао више пута. Рањени младић је успео да претрчи улицу и избегне рафале, али се срушио између зграда.

Иначе, ова пуцњава се одиграла поред кафића где је крајем фебруара убијен Петар Арсић (38).

Пре нешто више од недељу дана у крушевачком хотелу „Голф“ увече се одржавала прослава мале матуре. Већ у јутарњим часовима овај хотел постао је место злочина.

Дејан Станковић, у Крушевцу познат као један од браће Ждрокинаца, убијен је из ватреног оружја. Мање од месец дана раније у центру Крушевца, усред дана и наочиглед бројних грађана, ликвидиран је његов син Војин.

Лука Радуловић (36), који је јавности постао познат кад је пресекао колону председника Александра Вучића у кружном току Топчидерска звезда, убијен је у пуцњави у Црногорској улици у Београду.

foto: facebook/espreso

 

Радуловић је од раније био познат полицији. У октобру прошле године је ухапшен по налогу Тужилаштва за организовани криминал у оквиру истраге вођене против организоване криминалне групе дилера наркотика, након чега је пуштен да се брани са слободе.

Владимир Јовановић Марадона (29) ММА борац упуцан у Панчеву, у улици Светозара Милетића, у близини вртића Кефалица.

foto: screenshot/espreso

 

Највише метака га је погодило у стомак, услед чега је доста искрварио и у тешком стању превезен је у панчевачку болницу.

Држављанин Црне Горе Г. Дармановић (58) рањен је у пуцњави на Новом Београду. Трагедија се догодила код Првог основног суда у Београду, око 12 сати у Улици алексиначких рудара 3-5.

Властимира Милошевић је изрешетан на трамвајским шинама у Улици 27. марта у јануару прошле године, а тужилац је у завршним речима пре недељу дана затражио да осумњичени за његово убиство буде осуђен на затворску казну не мању од 10 година.

Огњен Жанић (26), који убијен је испред своје зграде на Чукаричкој падини. Био је члан организације „Србска част“.

foto: screenshot/espreso

 

На убијеног младића, за кога се спекулише да је навијач Рада, испаљена су три хица и погођен је у стомак, а упркос напорима лекара преминуо је од последица рањавања из ватреног оружја.

е

Мафијашки обрачуни ранијих година

У Београду је хицем из ватреног оружја убијен четрдесетпетогодишњи Миломир Јовановић, док се враћао са сахране. Неколико дана пре дочека 2017. године, у Новом Саду је убијен Драган Јовановић Гидра. У новембру 2016. је у „сачекуши“ упуцана Теодора Каћански, а месец дана раније у Београду је „сачекуша“ направљена за Александра Станковића званог Сале Мутави,осуђиваног нарко-дилера и вођу хулиганске групе „Јањичари“.

Оваква убиства људи са криминалном биографијом готово да су постала свакодневица у Србији.