БРОЈ МИЛИЈАРДЕРА У СЛОВЕНСКИМ ЗЕМЉАМА: Ова мапа ће вас засмејати или расплакати

0

Сви желе бити богати, али многи ипак то нису. Заправо ова мапа није о богатим људима, него о успешним корпорацијама.

Амерички часопис Форбес редовно саставља листу најбогатијих индивидуа. Као Европљанин (чех) који се разуме у статистику, Јакуб Мариан је био заинтересован да види колико од ових људи живи у Источној Европи. Следећа карта коју је Јакуб показао показује број $ милијардера на 10 милиона људи (тј. По глави становника умножених са 10 милиона) и стварног броја $ милијардера (на основу њихове земље држављанства).

Треба напоменути да две европске микро-државе имају најмање једног милијардера, што им даје невероватно високу циену по глави становника: Монако са 1039 милијардера на 10 милиона становника (и 4 стварних милијардера) и Лихтенштајн са 265,5 милијардера на 10 милиона ( 1 стварни милијардер). Гернзи, завистан од британске круне, такође има једног милијардера.

Да проверимо прогресивне предности марксизма широм Источне Европе:

Русија -> 101 милијардера
Украјина -> 7 милијардера
Пољска -> 6 милијардера
Чешка -> 6 милијардера
Словачка -> 1 милијардер
Белорусија -> 0 милијардера
Србија -> 0 милијардера
Македонија -> 0 милијардера
БиХ -> 0 милијардера
Бугарска -> 0 милијардера
Црна Гора -> 0 милијардера
Хрватска -> 0 милијардера
Словенија -> 0 милијардера

Да, чини се да је већина великих коропрацијаширом источне Европе растављена, украдена и разбијена током 20. века и то су резултати. Процењује се да је око 360 милиона Словена широм света, од којих свега има само 121 словенских милијардера у свету.