Прочитај ми чланак

НЕМА ПРЕДАЈЕ: Након Владе Србије протестна шетња за очување КиМ завршена код Храма

0

Протестна шетња уз повике српских патриота "Нема предаје", "Косово је срце Србије" и са паљењем застава тз. државе Косова, НАТО савеза и СНС странке испред Председништва Србије после задржавања код Владе Србије где је најављен нови протест за 24. март, завршен је код Храма Светог Саве. На протесту је било око 1000 људи. Цео извештај са видео-снимцима и фотографијама који су урађени на лицу места можете прочитати испод.

На Тргу Републике у Београду од 17:00 започела је протестна патриотска шетња против иностраних притисака и одређених кругова у Србији да се албанским окупаторима на Косову и Метохији дозволи чланство у међународним организацијама, пре свега УН. Шетња је организована и као знак сећања на српске жртве мартовског погрома 2004. године, које су организовале и спровеле нелегалне власти у Приштини.

Овај протестни скуп организовала је група младих људи, а њихову шетњу су подржали Војни синдикат Србије и Синдикат запослених полиције, као и низ познатих личности као што су Теша Тешановић, Михаило Меденица, Дејан Петар Златановић и други.

Према програму, протест започиње на Тргу Републике,  наставља се централним београдским улицама, при чему ће се стати испред Председништва Србије и Владе Србије, где ће демонсранти  запалити заставу такозване државе Косово, а затим ће се поворка упутити ка Храму Светог Саве где ће се уз молитву и паљење свећа завршити цео догађај.

Цео догађај можете уживо да пратите на порталу Србин.инфо где ће се преко нашег Твитер налога  са лица места емитовати видео прилози.

 

УЖИВО ИЗ ЧАСА У ЧАС:

19:00 Протестни  скуп који је данас одржан на београдским улицама и на коме је присуствовало око 1000 људи завршен је вечерас око 19:00 часова испред Храма Светог Саве. А шта је тада један од организатора ове протестне шетње рекао погледајте у видео-снимку:

18:50 Протестна шетња после Председништва Србије стигла је до Владе Србије где су демонстранти узвикујући „Нема предаје“ и „Педери неће владати Србијом најавили да ће следећи протест бити 24. марта испред Скупштине Србије на  годишњицу почетка НАТО бомбардовања државе Србије. А шта су још присутни о овој протестној шетњи узвикивали испред Владе Србије погледајте у видео-снимку:


18: 30 Патриотска шетња тренутно стиже испред Владе Србије, ускоро стижу нови снимци

Патриотска протестна шетња је стигла до Председништва Србије где су запаљене заставе такозване државе Косово, НАТО-а, импровизоване заставе ЕУ-а и СНС-а.

18.21 Учесници протестне шетње, крећући се београдским улицама,  од Председништва Србије до Владе Србије –  узвикују: „Не дамо вам Косово“, „Русија, Србија, не треба нам  Унија“, „Нато Дахије марш из Србије“, „Вучићу педеру издао си Косово“, „Косово је срце Србије“ и остале пароле у којима се исказује јасан став против бриселских преговора са албанским окупаторима на Косову, став за опстанак Косова у саставу Србије, за што ближе односе са Русијом и отклон према НАТО савезу. А како је изгледало паљење поменутих застава  погледајте у видео-снимку: 

17:45 Протестна шетња се наставља са Трга Републике

 

17:25 Тренутно на Тргу има готово хиљаду људи, а како људи и даље пристижу, могуће да их буде знатно више него у фебруару на патриотском концерту (на истом месту), због годишњице нелегалног проглашења независне државе Косово од стране албанских окупатора.

Учесници протеста сачекаће на Тргу православну литургију која се сваке суботе организује у Београду за спас ваљевске Грачанице, а коју је локална СНС и СПС власт у Ваљеву због нелегално подигнуте бране потопила прошле године. Учесници литургије и патриотског протеста  ће се заједно помолити Богу и након тога ће протестна шетња да крене са Трга Републике.

У међувремену послушајте шта је у вези протестне шетње у име организатора рекао Дамњан Кнежевић, као и изјаву пензионисаног пуковника авијације Милорада Ђошића, председника Србског културног центра Ћирилица. 


16:55 На Тргу Републике полако се окупљају српске патриоте са намером да крену у протестну шетњу до Председништва и Владе Србије. Тренутно је на тргу неколико стотина људи.

Новица Антић председник Војног синдиката о разлозима свог присуства на протестној шетњи: