Прочитај ми чланак

АЛАРМАНТНО: Тениски стручњаци оптужују Нолетов тим за лоше резултате

0

Прослављени тениски тренери убеђени да је за Ђоковићев суноврат крив искључиво његов тим с Американцем и Чехом на челу.

Боље да нисам био овде!, резигнирао је констатовао Новак Ђоковић након шокантног пораза од Јапанца Данијела у Индијан Велсу.

И заиста, љубитељи тениса, па и стручњаци, питају се зашто је уопште излазио на терен само пет недеља после операције лакта и дозволио да се бламира. Легендарни Радмило Арменулић сматра да је то била велика грешка, али за њу оптужује Новаков тим, који није донео добру одлуку.

– Једина позитивна ствар са тог меча јесте што га више не боли рука, све остало је било лоше. Новак уопште није смео да буде на терену, требало је да прескочи целу америчку турнеју. Било би најбоље да не игра ни у Мајамију, јер ће му се десити исто – каже Арменулић за Курир и додаје:

– Међутим, није крив Ноле, већ његов тим! Не разумем шта ће му Штепанек и Агаси ако га не саветују на прави начин. Па било би боље да је предао него да се онако мучи на терену. Када погледате колико је имао неизнуђених грешака, колико из бекхенда, па то није својствено ни аматеру, а не тенисеру таквог реномеа. Не функционише ни игра са основне линије, у чему је био најбољи на планети. Знате, у тенису све креће од ногу, јер ако не стигнете да се наместите за ударац, онда вас ни рука не слуша. Поред тога, изгубио је самопоуздање. Сада је најбоље да не жури и не јури рејтинг на АТП листи по сваку цену, већ да полако и постепено дође на задовољавајући ниво.

Некадашњи Новаков тренер Никола Пилић је после операције лакта изјавио да очекује да се српски тенисер врати тек када почне сезона шљаке. Међутим, пожурио је и све је испало лоше.

– Да је у првом сету искористио вођство од 5:2 и 5:3, сигуран сам да би решио меч у своју корист са 2:0. Није имао стрпљења за дуге поене, а то је нешто у чему је био сјајан и то му је увек било велико оружје против Марија или Надала, на пример. Од десет дугих поена изгубио је осам. Допустио Јапанцу да се разигра.

Пилић констатује да је очигледно да некадашњем броју један и те како недостају мечеви.

– Тренирање је једно, а мечеви на јаком турниру нешто сасвим друго. Јасно је да му фале мечеви, а он мора да их има било кад и било где. И раније сам рекао, ако после повратка оствари две победе, све ће бити у реду, ако не, онда улази у проблем. Али нема друге него да стисне зубе и настави. Јер повратак после оваквих пауза је ужасно тежак.

Зна како му је

ФЕДЕРЕР: ОЧЕКИВАО САМ ДА НОВАК ИЗГУБИ

Роџер Федерер, који се недавно вратио на АТП трон, признао је да је очекивао пораз Новака Ђоковића на старту Индијан Велса.

– Пораз није изненађење. Осети се када паузирате више од два месеца и када не играте толико дуго, потребан је додатни напор. Знам како се Новак осећа – рекао је Федерер и додао да не сумња да ће се Србин вратити:

– Ово је почетак за Новака и први меч после операције, тако да може да буде само бољи.