Прочитај ми чланак

ЗАВОДИ РЕД: Вучић на РТС убудуће само под његовим условима

0

Председник Србије и СНС Александар Вучић гостовао је јутрос у Јутарњем програму Пинка у којем је рекао да више неће гостовати на Јавном сервису РТС, односно уколико не прихвате његове услове.

Осврћући се на тврдње да је стишаван тон док је на РТС говорио Горан Весић, он је истакао да је то што су урадили на Јавном сервису у емисији директан политички напад, најдиректнији могући.

– Ја више никада нећу пристати да одем на Јавни сервис док не потпишем уговор да мој човек оде заједно са њима и да гледа да не дирају реглере. Ово је напад са директном политичком конотацијом. У ТВ дебати у којој се људи надгорњавају и надгласавају, ви сте једног пустили да буде кибицер и добацивач, да овај други може тихо и мирно да говори, а да буде довољно гласан, а да овај који се ‘уби’ да га надгласа и успешнији је у томе, уствари испадне кретен, који однекуд добацује, и не можете да га чујете, осим што звоца – рекао је Вучић.

Како каже, ово је чињеница, и много тежа ствар него што је ико могао да сагледа.


– Ко год се појави и укаже на нешто они ће да крену у жестоку кампању да нико нема храбрости да каже истину. Ја се не секирам шта ће да ми напишу и кажу али ово је показало, ово је директно уплитање у изборни процес али није им било довољно и то све три сата пред изборну тишину – рекао је Вучић.

Без неправилности у изборној ноћи

Како је рекао Вучић, у изборној ноћи није било неправилности, ни цепања плаката, ни туча.

– Ми смо у једној ноћи 2011. године, када су били локални избори на Вождовцу у једној ноћи имали 12 туча. Сада нисмо имали ни једну четвртину тога у целом изборном процесу. Јуче је узнемирило јавност што је једна невладина организација финансирана од стране америчке институције установили неправилност од великог интензитета комешања, а то се десило када је једна бака рекла да хоће да гласа, а то је рекао и још један човек – објаснио је Вучић.

Добро да будемо са СПС, али странка ће одлучити

Вучић је рекао да мисли да је добро да у Београду буду у коалицији са СПС, али да ће о томе одлучити странка. Навео је да зна да могу сами и да имају довољно одборника, али да је боље да их буде више, биће више идеја биће више воље.

– Надам се да ће странка прихватити ову моју идеју. Из странке кажу да имамо већину и да нам не треба нико, а ја мислим да нам треба више људи. Биће више људи и идеја. Захвалио бих се Телевизији Пинк јер је ваш власник подржао политику коју водим, а од нас нема претплату, и што сам могао два пута у току кампање да гостујем, а да ми не спуштате реглере – рекао је Вучић.