Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: Наша земља је обесправљена, уплашена и уцењена

0

Севојно - У Севојну је постављен промотивни штанд ГГ „Уједињени побеђујемо, за Севојно за Србији

Јуче се присутнима обратили Милан Стматовић испред Здраве Србије и Јован Марковић испред Демократске странке.

Председник ИО Здраве Србије рекао је да Србија у унутрашњости изгледа потпуно другачије од онога што грађанима представља СНС и Александар Вучић.

„Наша земља је обесправљена, девастирана, уплашена, уцењена и наша дужност и обавеза јесте да ослободимо грађане да се боре за своја права, своју егзистенцију, своја радна места, а не да их уцењују, купују јер ми нисмо роба“, каже Стаматовић.

Он додаје да нико из западне Србије неће дозволити да им се вређа интелигенција и да је Чајетина прави пример како може да се победи један диктаторски режим, истичући да ће се после локалних избора у Севојну показати да постоји и она друга Србија у којој живе људи који размишљају својом главом и да ће они победити Вучића.

Потпредседник ДС и председник ГрО у Ужицу Јован Марковић нагласио је да ће кампања Уједињене опозиције бити победничка и да грађани Севојна са овим политичким партијама могу направити да се десе праве промене.

„Грађани Севојна су у протеклих неколико недеља изложени великом притиску, долазак министара функционера СНС, естрадних уметника и других. Све то има за циљ да заташка нерад, неодговорност и бахато понашање у протекле четири године функционера СНС и свакако јако лоше функционисање опшитнке власти“, каже Марковић.

Он наводи да цела Србија треба да се угледа на модел уједињења опозиције у Севојну, како би се победио режим Александра Вучића, а Стаматовић тврди да ће резултат који буде остварен на овим локалним изборима дати за право да се овакав покрет прошири у успешну организацију.

Глас западне Србије