Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Укинућемо „Бус плус“

0

Београд -- Кандидат за одборника колиције Двери и ДЈБ Милош Симовић наводи да ће уколико дођу на власт израдити план саобраћајног система у граду и околини.

Како се наводи у саопштењу Двери, он је рекао да ће та коалиције развијати и модернизовати све видове саобраћаја, предложити низ пројеката у вези са побољшањем саобраћајне инфраструктуре у граду (мост преко Аде у наставку Немањине улице, Спољна магистрална тангента која би спајала Мост на Ади и Панчевачки мост, и друго).

„Унапредићемо рад ГСП и повећати број линија ка периферији града, и тиме смањити време чекања путника. Укинућемо систем наплате карата ‘Бус плус’, и пребацити тај процес у надлежност Секретаријата за саобраћај и ГСП Београд. Изградићемо подземне пролазе на најкритичнијим раскрсницама“, наводи се у саопштењу.

Он је навео и да је жеља коалиције да укину временско ограничење паркирања у зонама у којима се врши наплата паркинга и увести могућност претплате паркирања и ван зоне у којој грађани живе, и то путем месечних, шестомесечних, или годишњих претплата.

„Успоставићемо систем паркинг гаража у ободној зони, и систем зграда-гаража у најкритичнијим зонама у граду. По узору на многе метрополе, залагаћемо се за увођење надлежности града над системом такси превоза, као и за побољшање услова рада такси превозника (такси возило као основно средство, бенефицирана цена горива, итд)“, навео је Симовић.