Прочитај ми чланак

МЕДИЈИ: Гласају у Србији, а владају у ЦГ

0

Двоје одборника у колашинском локалном парламенту налазе се на бирачком списку Србије, показују документа која су анонимно достављена "Дневним новинама".

Како пише овај лист, ради се о Дарку Дожићу, одборнику из Социјалдемократске партије и Неди Богавац, некадашној одборници Демократрског фронта, потом Демоса, а данас Уједињене Црне Горе., преноси црногорски портал ЦДМ.

Дожић и Богавац живе и раде у Србији, и са Колашином имају везе тек толико да се појаве на седници локалног парламента и приме одборничке накнаде, наводе тамошњи медији.

Према документима достављеним „Дневним новинама“, Дожић гласа на бирачком месту на Савском венцу, а Богавац је уписана у Новом Саду

Да би могли да гласају у Србији они би морали да имају и српско држављанство, те уколико су га добили после 2006. године не могу имати и црногорско, наводи лист.

На позив листа одговорио је Дожић који није ни потврдио нити демантовао да гласа у Србији, односно да је на бирачком списку те државе. Рекао је да има црногорско држављанство, те да је то довољно да буде у власти у Колашину.