Прочитај ми чланак

ХAОС ЗБОГ ИЗБОРA ЂAКA ГЕНЕРAЦИЈЕ: Уместо државном прваку, награда сину професора!

0

У панчевачкој гимназији "Урош Предић" дошло је до општег хаоса приликом избора ђака генерације, пошто је уместо главног фаворита, државног првака из математике Николе Булатовића, изабран син једног од професора ове школе!

У финалу избора, између ове двојице матураната, више од половине наставничког већа се уздржало од јавног гласања. Никола Булатовић је после свега одлучио да упути приговор просветној инспекцији на овакву одлуку.

 – Све ово није зато што нисам изабран за ученика генерације. Разочаран сам целом ситуацијом у којој је ове године вршен избор. На седници Наставничког већа, када се одлучивало, све време је био присутан отац ученика који је изабран, а који је и сам професор у гимназији. На тај начин је сигурно утицао на неке од осталих професора. Постоји најмање још једна девојка за коју сам сигуран да би могла да буде ђак генерације. Да је она изабрана, не бих ни реч рекао – каже Никола Булатовић.

Да је син професора ове гимназије изабран за ученика генерације потврдио нам је и директор Влада Марић.

– Ове године изабран је за ученика генерације син једног од наших професора. То је први пут, колико ја знам, да је дете запосленог ученик генерације. A сваке године има међу ученицима, деце људи из нашег колектива – истиче Марић.

Директор је појаснио и детаље око самог избора.

– Изабрани ученик генерације је матурант који је имао много успеха. По правилнику који је донет пре четири године за избор ученика генерације није ни потребно да већина на седници Наставничког већа гласа. Већина присутних се, код овог гласања, уздржала. У колективу, међутим, сазрева идеја да је штетно бирати ученика генерације јер онда они који не буду изабрани буду јако разочарани.

После свега Никола Булатовић је одлучио да више не уђе у зграду гимназије, није чак узео ни Вукову диплому. Међутим, како каже, ако одлука не буде поништена, овратиће се чак и Омбудсману и Aгенцији за борбу против корупције!