НЕ ЖЕЛЕ НАТО И ЕУ: Политички и судски прогон у Чешкој?

2

У марту 2016. године двојица чешких политичара осуђени су на 12 месеци затвора, условно на две године. Према одлукама суда, они су проглашени кривцима за антисемитске испаде и изазивање расне мржње. Међутим, очигледно је реч о претексту за прогон нежељене опозиције. Њих двојица су представници чешке национал-конзервативне странке Национална Демократија, Адам Б. Бартош, председник странке […]

Моника Белучи апелује да негујемо српски језик

16

Славна глумица Моника Белучи подржала је акцију „Његујмо српски језик“ коју организују и воде Секретаријат за културу, Филолошки факултет и Библиотека града Београда.

ДОДИК: Обнова тужбе против Србије не долази у обзир!

8

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас Срни да не долази у обзир покретање ревизије поступка по тужби БиХ против Србије, како то најављује предсједавајући Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, истичући да би, прије свега, требало обновити тужбу против оних коју су пуцали на свој народ на Маркалама.

ПРАВОСЛАВНА ПОУКА: Мати Макарија – „Врлински живот у Христу” (ВИДЕО)

0

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа рашко-призренског г. Теодосија, Епархија рашко-призренска и Дом културе Грачаница, као и ранијих година, организују духовни семинар у време Великог и Часног поста.

Богдан Богдановић – Време је за НБА!

0

Кошаркаш Фенербахчеа Богдан Богдановић све је ближи НБА изазову који га ускоро очекује.

ВРХ БЕЗОБРАЗЛУКА: Ако патријарх каже спасићу Грачаницу (ВИДЕО)

51

Ове страшне богохулне слике нису довољне незнабожном Александру Вучићу да не потапа Светињу Архангела Михаила, нити му шта значи јавна молба владике Милутина да не потапа Грачаницу, већ му, наводно, само још треба благослов патријарха Иринеја па да крене у спасилачку акцију…

Вучић: Изетбеговић хоће да се свети Србима

10

Председник Владе Србије Александар Вучић, реагујући на изјаву Бакира Изетбеговица да БиХ разматра нову тужбу за геноцид против Србије, рекао је у понедељак да Изетбеговић тражи изговор за покретање нове спирале насиља.

ОБАВЕШТАЈНЕ ПРИПРЕМЕ за рат на Балкану су при крају

103

Може ли се балкански чвор размрсити без мача? По свему судећи не, јер САД и НАТО тренд окрећу према хаосу.

Зашто је смењен уредник „Данаса”

6

Зоран Пановић није више главни и одговорни уредник „Данаса”. На његову функцију постављен је досадашњи колумниста овог листа Драгољуб Дража Петровић. Тако је у суботу одлучила Скупштина акционара „Данграф”, предузећа које издаје „Данас”. У саопштењу акционари су „одали признање Зорану Пановићу на успешном руковођењу листом у протеклих седам година, колико је обављао дужност главног и одговорног уредника”, али нису објаснили зашто. Образложење за такву одлуку није добио ни Пановић.

БОМБАРДОВАЊЕ СРБИЈЕ и Срба још траје

0

То ће још дуго тако бити, и зато Србија не би требало да губи време у бескрајном удварању онима који нису вредни њене муке.

ТАЈНИ СПИСИ ПАТРИЈАРХА ПАВЛА ОТКРИВАЈУ: Ово је његово пророчанство о Косову!

25

Многа свештена лица и монаси имали су прилике да за његовог живота раговарају са покојним патријархом Павлом. Међутим, мало којим људима се поверавао кад је реч о будућности и догађајима који ће нас задесити.

Масон Вучићева опција за министра културе

12

Познати глумац Предраг-Мики Манојловић је један од најозбиљнијих кандидата за будућег министра културе, сазнаје „Блиц”.

САНДА: Шешељ напада за рачун Вучића ШАРОВИЋ: Знамо шта боли Санду! (ВИДЕО)

42

Председница Демократске странке Србије (ДСС) Санда Рашковић Ивић, изјавила је да Војислав Шешељ ради оно што је увек радио – прави неред у опозицији и напада је на рачун власти.

“ПУТИН СПРЕМИО АРСЕНАЛ“ Москва упозорава да се спремају нови медијски напади !

10

Конзорцијум међународних истраживачких агенција на Западу и у Русији припрема читав низ лажних информација о породици председника Русије Владимира Путина и његове породице, а уколико се то догоди Русија ће употребити сва средства како би његова част и његово достојанство били заштићени од клевета, изјавио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.

НАПЕТО: Авиони НAТО алијансе пресрели авион руског министра одбране

14

Док се кретао према Калињинграду изнад неутралних вода Балтичког мора, авион руског министра одбране Сергеја Шојгуа пресрела је група НAТО борбених авиона.

НЕКАД СРПСКА, САД ЈЕ УЛИЦА МАДЛЕН ОЛБРАЈТ: Пећ, град закатанчен за једанаест Срба

0

У рано јутро, док је још дувао ноћник са снежних Проклетија, стижемо у Пећ, некада српскоцрногорско срце Метохије. Сада је то град под својеврсним катанцем за једанаест Срба, колико их самује у Патријаршији, у Цркви Светог Јована, у Улици српској и горе на периферији, код Института за пољопривреду.

ПУЦЊАВА У ВАШИНГТОНУ: Упуцан полицајац, затворена Бела кућа

4

У Вашингтону је због пуцњаве под опсадом зграда америчког Конгреса.

Орешковићу, зашто си скандирао „За дом спремни“?

5

Директор Центра „Симон Визентал“ из Јерусалима Ефраим Зуроф осудио је скандирање усташког поздрава „За дом спремни“ током недавне пријатељске фудбалске утакмице између Хрватске и Израела у Осијеку, као и то да нико од надлежних, укључујући хрватског премијера Тихомира Орешковића, није покушао да предузме мере против оних који су узвикивали спорни слоган.

ШЕФ ЦИА ПОСЕТИО МОСКВУ: Ево шта је све желео да постигне

3

Директор америчке Централне обавештајне агенције Џон Бренан боравио је почетком овог месеца у Москви где је покушао да „испреговара“ одлазак са власти сиријског председника Башара ал Асада, јавила је агенција РИА позивајући се на Амбасаду САД-a у Русији.

Предвиђања: Србијa ће бити далеко боља него у Лондону и Пекингу, у Рију осам медаља на ОИ, од тога три златне!

1

Како се ближи почетак Олимпијских игара у Рио Де Жанеиру, тако се све више и прича о највећем спортском догађају на планети.