ИГУМАНИЈА ФЕВРОНИЈА: Покајници и председници у Пећкој патријаршији

4

Свака власт, ако није у складу са Богом и народом, зна да се изопачи. Да буде опасна. А како су се наше понашале и понашају, није на мени да о томе судим. Дела или недела иза сваког од нас остају. Она о нама говоре. И о нама суде – одговорила је игуманија пећка, Февронија, када смо је питали коју власт понајвише памти, као тај склад „између земље и неба“.

СИНЂЕЛИЋ ИЗ БЈЕЛОВАРА: Усташама не дам Беденик!

5

Војско, слушајте ме добро! Не знам колико ћемо моћи још овако да издржимо, усташе ће тек жестоко навалити и настојати да нас заскоче. Зато су пажљиви са ватром и избегавају да ударају по складишту, јер ово што ми имамо овде за њих је више него драгоцено. Искључиво је моја брига да они то не добију у руке, јер можете замислити каква би то трагедија била за наш народ. Ово је моја давна одлука и молим да се не коментарише.

ЖИВЕТИ НА „ВАТРЕНОЈ ЛИНИЈИ”: Србија између војне сарадње с НАТО и Русијом

6

Министар иностраних послова Србије Ивица Дачић планира да, заједно са министром одбране Братиславом Гашићем, посети седиште НАТО у Бриселу ради учешћа у званичној церемонији потписивања споразума о Индивидуалном плану деловања у оквиру партнерства Србије и Североатланске алијансе. [1]

СРБИЈА СЕ ВИШЕ НЕ ЦРВЕНИ: На снази наранџасти и зелени метеоаларм, најугроженији Шабац

1

На западу Србије на снази је црвени, највиши степен, упозорења. Расте водостај река. Мања изливања код Шапца и Коцељеве. На Западној Морави проглашена ванредна одбрана од поплава.

ИЗГЛЕДАЛО ЈЕ СТРАШНО: Боби Марјановић са 222 центиметара пао на леђа (Видео)

0

Центар Црвене звезде Боби Марјановић пао је после дуела са играчем Макабија Алексом Тајусом током треће четвртине евролигашке утакмице, која је у четвртак одиграна у београдској Комбанк арени.

СПРЕМА СЕ ИСТОРИЈСКИ ДОГАЂАЈ У ФРАНЦУСКОЈ: Национални фронт и Марин Ле Пен стигли већ до 30% подршке пред изборе

5

Овог месеца се у Француској одржавају локални избори, а оно што свима упада у очи је изненађујуће велика подршка коју ужива проруска француска десница, пре свега „Национални фронт“ на челу са контроверзном Марин Ле Пен.

НЕЛЕ КАРАЈЛИЋ: Како су српске институције браниле мене, тако су браниле и Косово

10

Само су полиција и матичар Нелета Карајлића називали његовим правим именом. Питање да је он Ненад Јанковић, било би једно од тежих у сваком квизу.

КАД ЈЕ ЗАКОН ЗАО СЛУГА – заштићени бегунци, преступници … (Видео)

2

Подаци који се ускраћују, често се односе на пребивалиште неког лица, што је с друге стране неопходно оштећеном, за покретање било парничног, или кривичног поступка.

Сулејман Угљанин: Oтклонити грешке и омогућити „Бошњацима“ образовање на босанском језику

20

У писму Вербићу, Угљанин је навео да иако су се родитељи у санџачким општинама изјаснили за образовање бошњачке деце на босанском матерњем језику, школске управе, директори и наставници, противно Закључку Владе Србије, спречавају или отежавају образовање Бошњака на босанском матерњем језику у Републици Србији.

Састанак Ивице Дачића и Александра Чепурина

1

Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је данас са амбасадором Русије у Београду Александром Чепурином о активностима Србије у својству председавајуће ОЕБС-у.

Џон Кери: За збацивање Башара ел Асада ће можда бити неопходан војни притисак

26

„Он је изгубио сваки привид легитимитета, али немамо већи приоритет од ремећења и победе над Исламском државом. Нема сумње, комбинација дипломатије и притиска биће потребно да доведе до политичке транзиције (у Сирији)“, рекао је Кери, наводећи да ће „војни притисак можда бити потребан“.

ПОТВРЂЕНО: Руси НИСУ оборили малезијски боинг

4

Холандски тужиоци су порекли извештаје украјинских медија који су у уторак објавили да је Русија одговорна за обарање авиона МХ17 малезијске авиокомпаније у јуну прошле године. Украјински медији су у четвртак тврдили да су холандски истражни органи закључили да је руски противавионски систем „бук“ оборио малезијски „боинг“, при чему је готово 300 људи погинуло. „Могу […]

Просветари дижу шаторе испред министарства

7

Синдикат радника у просвети Србије саопштио је данас да се 17. марта у парку Мањеж, испред Министарства просвете, организује протест просветних радника, а да ће том окупљању претходити неколико дана „логоровања“, како би се штрајкачи срели са министром просвете Срђаном Вербићем када буде долазио на посао.

НАПАД НА ПУТИНА: 19. априла опозиција (западни плаћеници) прави масовни протест у Москви

5

Многи аналитичари сматрају да је атентат на Њемцова био покушај да се изазове незадовољство и разбукте протести у Москви. Руске власти у принципу не приказују страх од било каквих протеста у Москви, јер Владимир Путин ужива рекордну популарност у Русији.

Украјина платила Русији гас за пет дана

2

Нафтогас Украјине уплатио је аванс од 15 милиона долара за испоруке руског гаса у марту, а та сума је довољна за пет дана испорука, рекао је данас новинарима портпарол Гаспрома Сергеј Купријанов.

Овако би изгледао нуклеарни удар Русије на САД (ВИДЕО)

12

Реч је о пројектилу Р 36М2 или како се популарније назива „Војвода“.

БУДУЋНОСТ ЈЕ СТИГЛА: Нова опрема „Ратник“, руски војници изгледају као из Sci-Fi филмова

12

Руска војна опрема „ратник“ – један од најамбициознијих пројеката модернизације руске војске. Опрему је готово немогуће описати у једном чланку или приказати у једној фотографији.

Амерички генерал Бен Хоџс: Што више мртвих Руса – то боље

11

Американци не пропуштају ни једну једину прилику да буду – Американци.

ОСТАЛА САМО МАКЕТА: Од обећања нема ништа, Београд на води поново одложен (ТИШИНА ТАМО)

18

Транспарентност Србија тврди да је рок за почетак изградње пројекта Београд на води поново одложен, а да „најаве нових рокова нису праћене образложењем зашто претходна обећања нису испуњена“.

ДВЕРИ: Тражимо нову аграрну реформу

2

Доста са понижавањем и уништавањем српског села, сељака и пољопривреде