АМЕРИКА УСПЕЛА У НАУМУ: Порошенко креће у уништење Донбаса

9

Нема сумње да ова ћутња Запада значи да је украјински председник Порошенко добио зелено светло да „сломи сепаратистичку побуну“ и чини се да ће овај пут играти на коначну победу.

ЕП (МЛАДИ) КОШАРКА: Срби разбили Хрвате и узели медаљу! (Ток меча, статистика)

0

Српски тим је имао боље проценте шута, поготово за три поена, успешно контролисао скок и што је најважније имао далеко више разиграних и расположених појединаца, чак петорицу са двоцифреним поентерским учинком

АМЕРИКА ДАЛА ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА ВЕЛИКУ АЛБАНИЈУ: Отерати Русију са Балкана

61

Последњи етинички сукоби у Макединији имали су за циљ да пошаљу јасну поруку балканским државама, али и Руској федерацији.

Геостратешки положај Србије 1914. године

2

У вртлогу ратних припрема у Европи, неспремна за нови рат након тек завршених балканских ратова, Србија се нашла на удару не само војске једне велике царевине (Аустроугарске монархије) већ и на путу остваривања интереса и циљева и друге царевине (Немачке), и реваншистичким тежњама Бугарске.

Српски тенкисти стигли у Москву

4

Пуковник Жељко Кузмановић, водја српске екипе, рекао је да је морал тенкиста из Србије на завидном нивоу.

Крим Додику узор за Републику Српску

11

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је да његов политички програм представља јачање аутономије РС и да је Крим пример којим путем би се могло ићи ка остварењу тог циља.

Стопа рађања далеко испод потребе репродукције

4

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања саопштило је данас да је стопа рађања у Србији 35 одсто испод потребе просте репродукције становништва.

Израелска војска убила 87 Палестинаца

3

Укупно 87 Палестинаца убијено је данас широм појас Газе, након сто је Израел појачао офанзиву на ту палестинску територију. Био је то најкрвавији дан у појасу Газе за последњих пет година, наводи АФП. Портпарол хитних служби у Појасу Газе, Ашраф ал Кидра, рекао је да је од почетка израелске војне операције 8. јула погинуло 425 људи и да је међу њима 112 деце, 41 жена и 25 старијих људи.

Џон Кери: Јасно је да је ракетна батерија која је оборила малезијски авион дошла из Русије

25

„Сасвим је јасно да је тај систем пребачен из Русије и дат (проруским) сепаратистима“ у Украјини, рекао је државни секретар САД за CNN.

Северна Кореја: Савет безбедности УН служи интересима САД

2

У Пјонгјангу сматрају да је одлука СБ УН фарса и још једном су оптужили организацију за политику двојних аршина. У МИП-у Северне Кореје кажу да СБ „заборавља на то да САД и власти Југа и даље спроводе бескрајне војне вежбе“ поред Корејског полуострва.

Воја Жанетић: Где смо оно стали – бајка о Реформи

0

Међу теоретичарима заспивања још је увек нејасно кад је то Реформа заспала и која је то Зла Вештица њу конкретно зачарала

Бела Кућа жели антируску војску Србије!

26

САД планира да Србију стави у низ земаља које је Русија већ означила као потенцијалне НАТО претње, а то су Украјина, Грузија, Молдавија, Азербејџан, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Македонија и тзв. „Косово“.

Погледајте ново украјинско оружје због кога Руси не могу да престану да се смеју

18

Водећи руски сајтови, у категорији смех, преносе информацију о најновијем инжињерском војном достигнућу Украјине. Стање украјинске војске је очајно, а Кијев већ месецима води кампању скупљања помоћи за војску. Један од првих резултата те кампање је прављење два возила под називом „Нинџа корњача“ које ће можда порметити однос снага на југоисточном фронту.

ДОБИЛА 23,6 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА: Тужила дуванску компанију јер јој је муж умро од рака плућа!

1

Према тврдњи њених адвоката компанија је била крајње немарна у информисању потенцијалних купаца цигарета о њиховој штеттности и утицају на здравље

ВРЛО ЛАКО: Које је то најефикасније средство против комараца, а сви га имамо у кући

0

Будите еколошки освешћени и уместо разних хемијских средства, за борбу против напорних комараца – користите…

УГРОЖЕНА АМЕРИЧКА ЕКОНОМИЈА: Руски хакери поставили дигиталну бомбу!

4

Овај напад могао да има озбиљне последице за рачунарски систем компаније као и да је могао да унесе хаос у целу америчку економију

Данас се обележава 40 година турске окупације севера Кипра

1

У недељама после инвазије, Турска је окупирала 37 одсто територије Кипра што је приморало 160.000 кипарских Грка и десетине хиљада кипарских Турака да напусте своја села. По званичним изворима кипарских Грка, у сукобу је погинуло 3.000 људи, 1.400 се и данас сматра несталим, а десетине хиљада су рањене.

ДРОГИРАО САНКТ-ПЕТЕРБУРГ: Еквадор предао Русији српског наркобарона

1

Банда држављанина Србије Ивана Савкића организовала је испоруке наркотика из Јужне Америке на трансатлантским бродовима којима су превожене банане.

ЦРНЕ КУТИЈЕ У ДОЊЕЦКУ: Проруси одлучни – „Не дамо их Кијеву”

26

Бородај: „Под мојим су личним надзором, нема шансе да их предамо Кијеву, само међународним стручњацима“

СИРИЈА: Изненадни напад исламиста, војска одговорила контраофанзивом (Застрашујући снимци)

1

На језивим снимцима снимљеним од стране ИДИЛ-а на подручју гасног поља Шаар виде се десетине тела разбацаних по пустињи, од којих су нека осакаћена.