Прочитај ми чланак

Потукли се напредњаци, пала и крв: Народни посланик СНС – бићете ускоро мртви!

0

petrovic krv

Чланови ГрО СНС у Врању Милош Костић и председник омладине те странке Слободан Петровић извукли су дебљи крај у инциденту који се догодио у ноћи између понедељка и уторка у центру града.

Према првим информацијама, Петровићу је сломљен нос, а Костић је прошао са лакшим повредама.

Полиција за сада ћути о овом инциденту, а сам Петровић тврди да га претукли народни посланик Драган Николић, потпредседници странке Срђан Милошевић и Ненад Величковић, директор Дирекције за изградњу Горан Ђорђевић и чланови странке Божидар Илић Џида, Никола Илић, Александар Микић и Игор Микић.

– У понедељак око 23.50 народни посланик Драган Николић и потпредседник врањског одбора Срђан Милошевић су са још неколико истакнутих чланова странке и људи из криминалне средине у видно алкохолисаном стању физички напали Милоша и мене.

Народни посланик Николић поред увреда и псовки, изговорио је Милошу и мени да смо покојници и да ћемо ускоро бити мртви.

Још увек сам под стресом и лекарским надзором, а свакако ћемо против ових људи поднети кривичне пријаве за угрожавање живота и наношење тешких телесних повреда – каже Слободан Петровић.

Са друге стране, потпредседник ГрО СНС у Врању Срђан Милошевић каже да је шокиран дешавањем које је, како је истакао, инструирано од стране полиције.

– Сви ми били смо у локалу у центру Врања. Ја сам у једном тренутку изашао напоље и видео полицијско возило и иза њега директора РТВ Зорана Величковића.

Позвао сам Николића да изађе напоље јер сам укапирао да се спрема намештаљка. Тада се створио и Слободан Петровић који је почео да нас вређа.

Променили см локал, и не зна шта се даље дешавало. Ја за толике године бављења политиком овако нешто нисам доживео – каже Милошевић.


Dragan_Nikolic.-480x318Народни посланик Драган Николић тврди да он није имао никаквих физичких контаката са Петровићем и Костићем.

– Ово је наставак синхронизоване акције СПС-а, полиције и неких криминалних елемената. За све то употребљен је младић против кога се води кривична пријава јер ми је угрожавао сигурност.

Да смо га тукли, ми би били приведени, а као што је познато ми смо на слободи.

Овај дечачић очигледно живи у неком свом виртуелном свету и заиста не стоји да се бијем са дечком који по годинама син може да ми буде – каже Николић.

Потпредседник СНС Братислав Гашић рекао је да се врх СНС-а неће оглашавати док из полиције не добије конкретан извештај са именима и презименима.

– Нећемо ништа саопштавати док се не утврде све чињенице. Ја сам добио извештај из полиције у коме се ништа конкретно не наводи, осим да су повређена два члана врањског одбора.

Они су навели и да су батине добили од Нике, Џиде и Булајке. То је оно што за сада имам од информација. Пратићемо одвијање ситуације – каже Гашић.

Врањска полиција се до сада није огласила по питању инцидента, а за уторак су Петровић и Костић заказали конференцију за новинаре, на којој ће, како су најавили, детаљно да опишу след инцидента.

 

 СНС: Одборник јавно оптужио народног посланика за угрожавање живота

Одборник СНС у Врању Слободан Петровић оптужио је народног посланика те странке Драгана Николића и потпредседника одбора Срђана Милошевића да су га претукли и нанели му тешке телесне повреде.

petrovic nos
Петровић је као одборник одржао конференцију за новинаре у великој сали Скупштине града, мада су многи опомињали да на то нема право.

Како је том приликомм Петровић рекао новинарима, Николић и Милошевић су Петровића и његовог страначког колегу Милоша Костића сачекали испред ресторана „Морава“ у центру Врања после вечере и око 23.50 их физички напали, након чега је Петровић задобио фрактуру носа.

– У том моменту испред ресторана је била група људи коју је предводио народни посланик Николић у видно алкохолисаном стању. Касније смо сазнали да су нас они заправо чекали испред ресторана да завршимо са вечером.

Када смо изашли група од 10 и више људи са криминалним досијеом, предвођена народним послаником Драганом Николићем и градским већником Срђаном Милошевићем почела је да нас вређа, а онда су и насрнули физички на нас.

Милоша су шутирали и ударали песницама, а мене су Николић, Милошевић и Илић тукли до те мере да су ми поломили нос и створили подливе. У том тренутку наишли су инспектори у цивилу – каже Петровић и додаје да су убрзо на лице места дошли интервентни полицајци и хитна помоћ, а „нападачи“ побегли у непознатом правцу.

Петровић напомиње да је о свему обавештена централа странке која је у уторак ујутру добила штури извештај из врањске Полицијске управе о овом дешавању, али да ће полиција накнадно доставити реконструкцију догађаја са свим доказима и именима људи који су учествовали у тучи.

– Ускоро ће сви надлежни од полиције добити мало конкретнији извештај о овом инциденту. Од како трају сукоби у ГрО СНС, ја сам у пар наврата пријављивао полицији Николића и Милошевића јер су ми они претили физичком ликвидацијом.

Тако ми је и у понедељак увече речено да сам мртав човек и да ускоро нећу бити жив. Претпостављам да је разлог туче што за седницу Скупштине нису успели да обезбеде већину за смену заменице градоначелника Бојане Величков од које имамо подршку – прича Петровић.

Он на крају напомиње да се новинарима обратио у великој сали Скупштине града из разлога што је пре свега одборник, а онда и члан странке.

 

(ОК радио Врање)