Прочитај ми чланак

Брука: Српска шампионка остала без здравствене књижице

0

Lidija-Mihajlovic-1(Б92)
Бивша репрезентативка Србије и трофејни стрелац Лидија Михајловић, која живи с пресађеним бубрегом, због нередовних уплата града Ниша њеном клубу не може да овери здравствену књижицу.

Репрезентативка Србије и трофејни стрелац Лидија Михајловић, којој је пре две године пресађен бубрег, због нередовних уплата града њеном клубу, сада је без здравствене заштите, иако јој је терапија неопходна.

Она не може да овери књижицу, а град Ниш је уплатио половину суме предвиђене буџетом, што ипак није довољно да се покрију сви дугови клуба. Из буџета града за клуб је ове године планирано милион и 400 000 динара. У првих шест месеци уплаћена је само шестина те суме.

Лидија, која је добитница националног признања, каже да тај новац улаже у клуб, а плату не прима већ годину и по.

Градоначелник Ниша Зоран Перишић каже да је за тешку ситуацију у клубу сазнао од новинара и да је омах издао налог да се уплати 600 000 динара, што је, кажу у клубу , недовољно да се покрију сви трошкови. Остатак новца, обећава градоначелник, биће уплаћен за недељу дана.

Lidija-Mihajlovic-sa-globusom
Председник Одбора за здравство у Скупштини Србије, др Душан Милисављевић, каже да је ово што се десило трофејној спортисткињи недопустиво и да држава мора више да брине о врхунским спортистима.

Стрељачки клуб Ниш један је од настаријих и најтрофејнијих клубова у земљи. Одавде је поникло више од стотину првака државе, 25 репрезентативаца и три носиоца националног признања. Јуниори клуба недавно су на Првенству Србије освојили прво место у екипној конкуренцији.