Прочитај ми чланак

И ТАДИЋ ПОБЕГАО ОД ЂИЛАСА! Никад му није опростио пуч у ДС-у!

0

Кампања за изборе за Град Београд, који су планирани за 4. март, само што није почела, а опозиција и даље нема решење за свог кандидата, нити за међусобне размирице

Иако се чинило да је договор могућ и да ће као заједнички кандидат једног дела опозицје наступити Драган Ђилас, то се ипак неће догодити.

Наиме, очигледно је да нешто не штима и да ће Ђилас остати са овом подршком коју има, јер ни председник СДС Борис Тадић неће да га подржи и бежи главом без обзира од њега.

Сукоб између Тадића и Ђиласа датира из „златног доба“ друговања у Демократској странци. Када је Ђилас успео да удари и смени Тадића са места председника демократа, њихов се сукоб продубио. Тадић му то никада није опростио.

Али, неко врло моћан опет је за кратко успео да уједини ову двојицу „демократа“ и чинило се да је Тадић опростио Ђиласу „нож у леђа“. Међутим, помирења ипак неће бити и Тадић неће дати подршки свом бившем наследнику.

Тадић је био јасан, „да би СДС подржао неког, прво мора да се спроведе „нормална“ процедура и „нормални“ разговори опозиције, и додао да не сматра да је добро да се људи „сами кандидују, па да онда траже подршку“.