Прочитај ми чланак

ГРАДОНАЧЕЛНИК ПУЛЕ: Тај лик Дрљача неће наступати код нас

0

Пула -- У медијима се проширила вест да ће за дочек православне Нове године у пулском Дому хрватских бранитеља певати Бора Дрљача.

Огласио се и градоначелник Пуле речима: “Тај лик Дрљача неће наступати“.

EPA/ANTONIO BAT

У медијима је такође објављено да је Пула порковитељ наступа, а од тога се оградио сам Град.

“Кратко и јасно – тај лик Дрљача неће наступати за дочек православне Нове године. Тачка“, написао је градоначелник Борис Милетић на Фејсбуку.

“Град Пула ограђује се од наступа музичког извођача Боре Дрљаче чији је концерт у организацији Заједнице Срба у Истри требало да се одржи у склопу прославе дочека павославне Нове године, 13. јануара“, саопштио је Град.

Иако је организатор најављене манифестације независна организација, односно Заједница Срба у Истри, као и да за простор Дома хрватских бранитеља није задужен Град Пула, већ Министарство одбране Републике Хрватске, пулски градоначелник контактирао је председника Заједнице Срба у Истри Миомира Јеремича који је одустао од наступа наведеног извођача, додаје се у саопштењу.

“Град Пула, познат у целој Хрватској, али и широм Европе и света, као град либералних вредности и успешне мултикултуралности, ограђује се од сваке врсте националне искључивости и верске нетрпељивости која уноси раздор и немир међу становништво. У складу с тим не подржава ни гостовање музичког извођача Боре Дрљача који у својим песмама и изјавама износи ставове непримерене европским вредностима толеранције и међусобног поштовања те уважавања страдања цивила и бранитеља у Домовинском рату“, наводи се.