Прочитај ми чланак

ПОЖАР У КРАГУЈЕВЦУ: Горела једна од најстаријих гимназија у Србији

0

У Првој крагујевачкој гимназији ноћас је избио пожар, а у гашењу пожара је учествовало 11 ватрогасаца спасилаца и четири ватрогасна возила

КРАГУЈЕВАЦ – У Првој крагујевачкој гимназији ноћас је избио пожар, а у гашењу пожара је учествовало 11 ватрогасаца спасилаца и четири ватрогасна возила, речено је агенцији Бета у Управи за ванредне ситуације Крагујевац.

 

„Пријава за пожар стигла је ватрогасно спасилачкој бригади у 3.22, а ватрогасци су почели гашење неколико минута касније. Захваљујући муњевитом реаговању ватрогасаца, пожар је локализован и спречена је већа штета“, рекао је начелник Управе за ванредне ситуације Зоран Кочовић.

Пожар је захватио унутрашњост зграде, приземље и први спрат на левом крилу где се налазе учионице и наставничка канцеларија.

Кочовић је навео да због предострожности у Првој гимназији и сада дежурају једно ватрогасно возило и три ватрогасца.

Према речима Кочовића формиран је тим у чијем су саставу припадници полицијске управе и управе за ванредне ситуације чији је задатак да се утврди узрок и материјална штета.

Прва крагујевачка гимназија је школа од националног значаја, основана је 1833. године и под заштитом је као споменик културе првог степена.