КУКУ НАМА: Ево шта све поскупљује од Нове године

4

Почетак Нове године обележиће и неке не тако лепе ствари, па нас чекају поскупљења! Због акцизног усклађивања акциза на дуван, већ првог дана нове године цигарете "стандардно" поскупљују за 10 динара по паклици.

Уколико не дође до непредвиђених промена, на крају 2018. цигарете ће бити скупље за 20 динара по паклици, у односу на данас.

Расту и акцизе на кафу! Тако ће акциза за килограм непржене кафе бити 88,75 динара, а 107,18 динара по килограму на пржену. Још није познато колико ће продавци повећати крајњу цену кафе, пише Ало.

Алкохол би такође требало да поскупи, највише ракија, док ће виски у том случају да појефтини.

Према најавама стручњака и неколико прехрамбених производа ће такође поскупети.

Најављено је и да ће рачуни за струју малих и средњих предузећа у Србији бити увећани 18 одсто од првог јануара. Ово се односи на мала и средња предузећа, а реч је о колективима који троше до 350 мегават сати струје на годишњем нивоу.

 • рашинац

  …………:“што их више гулим, све ме више поштују“рече он…

 • Алберто

  Мука је кад поскупи брашно,струја,храна… а то што поскупљује алкохол,кафа и цигарете,то и треба да поскупи 200%,можда би их народ онда мање куповао.То су све отрови који човеку нимало нису потребни за живот па и не мора да их купује.

 • Бобан за Царевину Србију

  Сендвичари могу код председника на еколошко пyшeњe. Ништа не кошта, а и здраво је и калорично. Да могу да дуже стоје у ове хладне дане и чекају када ће да се појави у некој недођији, где ће их одвести аутобусима… Да баш би могли…

 • E. Lirsch

  samo rokaj bagru… sve dok glasa za vaginalnog i podrepase… Kokaj i ne pitaj.