Прочитај ми чланак

У АНГОЛИ почела заједничка војно-медицинска вежба Србије и САД

0

Прва заједничка војно-медицинска вежба наоружаних снага Србије и САД у Анголи почела је у провинцији Бенго, на северу те западноафричке земље, у циљу јачања одговора на заразне болести, пренели су страни медији.

Посматрачи војно-медицинске вежбе, која је почела у суботу у граду Вале до Параисо у провинцији Бенго, стручњаци су из Мађарске, Јужне Африке, Обале Слоноваче, Малавија, Боцване и Португала, наводи портал herald.cо.zw.

Претходно је почетком новембра саопштено, како је пренео портал newsghana.com.gh, да ће тај догађај бити одржан у две фазе од 4. до 15. децембра – прва ће бити посвећена обуци, а друга пракси.

Мирослав Броћић, који предводи представнике Србије, рекао је да та војно-медицинска вежба представља одличну прилику за стицање искуства са америчким колегама, нарочито када су у питању тропске болести, пренела је агенција Синхуа.

Циљ вежбе је, како наводи агенција, унапређење дијагнозе инфективних, ендемских и епидермалних болести као што су маларија, денга грозница, зика, лептоспироза и колера.