Прочитај ми чланак

СП У РУКОМЕТУ: Српкиње спремне за Кореју; идемо на победу!

0

Добра атмосфера у редовима српског тима пресликала се на терен где је освојено шест бодова у прва четири кола Светског првенства у Немачкој. Са великом дозом оптимизма, али и опреза, српске рукометашице дочекују наредне мечеве, прво са Корејом у петак у 20.30 часова.

Андреа Лекић, средњи бек:

FOTO: RSS

Срећна сам и поносна што је досадашњи део првенства протекао овако. Овакве игре нам дају наду да можемо да размишљамо о лепо пласману. Биле смо спремне за победу над Холандијом, али радује игра против екипе која последње три године има врхунске резултате. Еуфорије не сме да буде. Чека нас тешка и лепа утакмица са Корејом, која игра атипично за европске услове. Кључ је у томе да се не оптерећујемо. Не сме да буде калкулисања. Идемо на победу. Остављамо предвиђања за осмину финала за неки други пут.

Тамара Радојевић, средњи бек:

Веома сам задовољна игром мојих саиграчица. Показале смо да можемо да играмо против домаћина и велике Холандије. Та два бода нам много значе и у позиционирању пред осмину финала. Кореја игра другачији рукомет, имају другачију одбрану. Имамо дан и по да се спремимо и да одиграмо на нивоу досадашњих игара. Надам се победи и пласману на једно од прва два места у групи.

Сања Радосављевић, лево крило:

Као што сам и рекла у најави турнира, свака утакмица је имала своју тежину. Показале смо наше најбоље лице. Оно што је још битније је да наставимо тако и да побеђујемо. Добро смо трчале са Холанђанкама, нисмо им дали да нас добију у том сегменту. Најважније су биле Чолине (Марија Чолић) одбране, скинула им је доста зицера, а то је нама дало снагу да у нападу будемо још јаче. Кореја игра сличан рукомет као Кина и Јапан. Брзе су, имају добре индивидуалце, али идемо на победу. Морамо да им наметнемо нашу игру. Биће јако неизвесно што се тиче ривала у осмини финала. Стање у обе групе је веома комплесно.