ВЛАЈКИ: На помолу је формирање осовине Бања Лука-Београд-Москва

62

Нови, сиријски загријани, хладни рат између Запада и Русије, тражи неминовно сврставање неутралних земаља.

На Балкану се ради о Србији и државотворном ентитету Републици Српској.

Како Србија ојачава пријатељске односе са Русијом, САД постају све нестрпљивије и предлажу преко своје организације, „Атлантски савјет“, „Нову стратегију за Србију“. Другим ријечима, очекују да Србија својевољно уђе у амерички неоколонијални систем.

Конкретно, траже „нормализацију односа“ Београда и Приштине (читај: омогућавање уласка „Косова“ у ОУН), потпуно одвајање од Русије, потпуно укључивање Србије у НАТО европску заједницу, увођење санкција Русији, осуду Русије ради политике према Криму, признање одлучујуће улоге САД у регији Западног Балкана, а у сврху „ојачаног пријатељског односа САД и Србије“, прешутно напуштање Србије Републике Српске.

О осуди САД-НАТО агресији на Србију, убојству више хиљаде цивила, уништењу српске привреде, баченим тонама осиромашеног уранијума у облику бомби, дводеценијској демонизацији Срба, те окупацији Космета – ни ријечи.

Пошто ће Космет још дуго бити ван јурисдикције Србије, ради апсолутне подршке коју САД дају Приштини, а тко зна што ће још, много тога болног, Београд морати привремено урадити, стратегија Српских земаља мора бити слиједећа:

– Очување територијалног интегритета осталог дијела Србије;

– Интензивирано јачање свих могућих веза између Србије и Републике Српске.

Уствари, у овом часу и на дуги рок, очување и јачање државотворности Републике Српске је цондитио сине qуа нон, очувања саме Србије, а и Српства уопће.

Наиме, убрзо ће се зорно показати да Вашингтон и Брисел неће ни у ком случају дозволити улазак Србије у Европу са задржавањем пријатељских веза Србије и Русије.

С друге стране, интензивирање „пријатељских односа“ САД и Србије по рецепту „Атлантског савјета“ значи суштинску смрт Републике Српске.

Политичка вођства Србије и Републике Српске су тога апсолутно свјесна и не желе да се то деси. Поврх свега, Србији не преостаје још пуно времена да се одлучи на коју ће страну.

Постоје индикатори који указују на то да је Србија изабрала свој пут: јачање Српства преко чврсте повезаности Републике Српске и Србије. Другим ријечима, то значи отклон од НАТО европских интеграције.

У вези тога се мора схватити слиједеће:

– Нема очувања Републике Српске без чврстог ангажмана Србије;

– Србија не може одржати свој просрпски пут (Република Српска + Србија) без помоћи Русије.

На помолу је, према томе, нова осовина: Бања Лука-Београд-Москва.

Свако супротстављање томе (директно или прикривено) због ситних, политикантских, краткорочних циљева, значи издају Српства и српског народа.

 • republika smrdija

  u bosni zive bosanci katolici muslimani i pravoslci

 • Ћирко

  Јасно, тачно, без увијања речена истина и одређена стратегија. Свако, ко бар мало соли има у глави, схватиће да је ово једини пут који изгледно остварује сва наша државотворна хтења. Браво!

 • Simerijanac

  Ја се надам уједињењу православних земаља https://img00.deviantart.net/9bb7/i/2016/056/f/2/christian_orthodox_states___map_by_captainvoda-d2upf4m.png у једну конфедерацију која би се звала Нова Византија или Трећи Рим.

  • EUSrbin

   I tvoj ustasa Vlajki se tome nada jer to znaci propast Srbije ali uzalud vam trud rubljasi Srbija je sigurna na putu u EU i NATO.

  • Ћирко

   Ош да бациш кладу на то? Изабери награду, само немој да ми нудиш буљу – гадљив сам.:))

  • EUSrbin

   Rusofili su rodjeni gubitnici sa vama mogu uvek u koji bilo iznos :)

  • Ћирко

   Ако погледаш историју видећеш да је обрнуто, Руси и Срби УВЕК побеђују. Знам да ти се то баш нешто не свиђа, али шта ћеш – живот је кучка.:)) Него, да ти на време научиш неку руску попевку пошто ћеш сигурно певати и бацати цвеће по армадама кад стигну.:))

  • EUSrbin

   Ako verujes da raspali rusi pod sankcijama mogu bilo koga da pobede (ne mogu jadni ni Ukrajini nista) onda nemam nista protiv da mi poklonis svoj novac (ako nisi placen samo sendvicima) i postavi opkladu.

  • Лав Јеленовић – БИП

   Украјина више не постоји.

  • EUSrbin

   Botko ne govori to meni nego idi u Kijev pa im kazi i ponesi sa sobom sanduk da ne ostanes nezakopan :)

  • Лав Јеленовић – БИП

   Посрани, Кијев је у пламену. Нема га више. Жибе бре, пукао си ко Украјина.

  • EUSrbin

   Retarde, FK Partizan veceras igra u Kijevu imas na RTS-u prenos pa vidi jel gori negde, jedino gori u tvojoj degenerisanoj glavi :)

  • Лав Јеленовић – БИП

   Ти ниси приликом порођаја изашао као и сви други. Тебе је твоја мајка (калафонка) исрала, па си пао на главу. :)))

  • HRVACKI KRALJ KRELE IV

   PUKAO JE ON KO AGROKOR :-)))

  • Ћирко

   Шта би с Кримом и Малорусијом, камо Сирија? Јеси ли слеп или заслепљен?

  • EUSrbin

   Ne znam sta je to ,,malorusija“ toga na karti Evrope nema :) A i ona 2 gradica nece dugo :)

  • Ћирко

   За Малорусију питај Порошенка, он зна.:))

  • Simerijanac

   Влајки је Јевреј копиљану, а ти волиш НАТО је би ти се куурвињска крезуба матер тада нагузила једном црнчуги за неколико долара.

   То јој неби пало тешко, јер гузила се она чак и животињама па је тако свој пород добила.

   Мада су црни и животиње прилично слични.

  • EUSrbin

   Izgleda da je to kod tebe slucaj pa zato i mrzis crnce, nije cudo jer ima mnogo UN crnaca po tvojim vukojebinama cuvaju vas pa i vase zene i majke haha

  • Simerijanac

   Не мрзим ја ни црнце ни животиње.
   Значи да не мрзим ни тебе, ни твоју фамилију.
   А ти црнчуге волиш, јер генетика је чудо а крв није вода.
   Питај курвињску матер с којом бригадом америчке црначке војске је имала односе па да сазнаш ко су ти биолошки очеви.
   За животиње је за сада не питај.

  • EUSrbin

   Mars bre seljacino nepismena divljacka idi kleci pred UN crnjama u svojoj selendri i njihovim kerovima to ti je sudbina.

  • Simerijanac

   Немој бркати појмове.
   Црнчуге и домаће животиње су дивљач а њихов си директан потомак.
   Питај курвињску матер и све ће ти рећи.

   Јел тако ?
   Да, тако је !

  • djole

   Nikakva Vizantija, nikakav treci Rim. Samo slavensko-sarmatska pravoslavna konfederacija. Uvecano Dusanovo carstvo na kojeg inace bacise anatemu i jedni i drugi. Inace ce da nosimo prokletsvo necastivog. Niti jedni nam nisu bili naklonjeni. Da tamo udjemo sa svim pravima samostalne Svetosavske Nemanjicke Carevine. A ne kao Romanovske cate. Cast i cojstvo.

  • Ћирко

   Слажем се.

  • djole

   Sa jednim Carem kojem sluzimo, Hristom.

  • Simerijanac

   А које су границе Словенско- Сарматске правславне конфедерације, који народи и државе би чинили ту конфедерацију ???

  • Stevan-Vd

   To je pravo pitanje . Neka nam Đole napiše ukratko na koje se to zemlje odnosi .

  • Simerijanac

   Јјебаји га, ја сам ставио линк, а могу прилично прецизно и објаснити зашто мислим да сам у праву.

  • Stevan-Vd

   Pogledao sam link , ne znam da li bi tu imalo mesta za Gruziju i Rumuniju .

  • Simerijanac

   Посљедњој можда и није мјесто, али потребна је ради копнене везе. Додуше, Румунији је још мање мјесто у ЕУ-у па је опет тамо ( на своју штету) већ више од деценију.

  • djole

   Onde gde nam leze interesi, istorija, isti mentalitet ili barem ne onaj koji moze da bude koristen da nas razara opet i kolje. Utopija je sve dok ne pocne rat EUrobljana sa muslimanima. A kako ide situacija u Ukrajini i svetu morat ce. Pisao sam o tome. Poljska i Madjarska da ostanu napolju sa svojim hibridnim interesima, dele sudbinu ostalih eurobljana. Mogu da budu iskoristeni za nase potrebe. Taj deo agentura moze da odradi, ne vojska. Kao sta se nekad nije stedelo sa pravoslavcima. Pomeranija i Ceska, Slovacka do Luzice lako mogu da postanu pravoslavne i direktna veza za cevi koje pod morem nisu sigurne. Ovako su izgradjene. Sa katolicima se nikad nisu slagali. Samo neko treba da poprimi stav u RPC da se pogura tako sta. A ne da se poztivaju na granice Vartolomejskog patrijarha i ekumenistickog kompromisa. Kazahstan naseljen Rusima do one pustinje da se vrati Rusiji, kao i Baltik. Ostatak moze da bude u nekakvom partnerskom vojnom bloku, ali ne jezgru. Ratom ce se sa muslimanima napraviti uveti balkanskom NATO „belancetu“ da se vrati pod nas steg. Zasto bi to uradili pre toga? Ne moze da verujes da su pravoslavni dok su pod praporom necastivog. Samo ko sam ja da slazem puzzle. To treba Ruje da odrade, a kapitalu u ovakvoj situaciji granice nisu potrebne. Zato ce vec vreme da natera Putina u uniformu i pozvati ga da radje glumata pred Perunom, a ne Hristom. Pase mu bolje sa onom zvezdom. Hrista neka ostavi nakon svega deci i narodu.

  • djole

   Hvala Zlatanovicu. Mislio sam da je previse neozbiljno i neobjektivno :-). Da covek ostane bar nekako optimista u danasnjem svetu realpolitike i podele uloga.

  • djole

   Napisao sam ti , ali mora admin da odobri da li je politicki korektno. Pozd, odo za poslom

  • Stevan-Vd

   Nikako treći Rim , dosta nam je bilo predhodnih dva.

  • HRVACKI KRALJ KRELE IV

   ONO SVETLIJE U BEHA I ŠIPTARIJI MI JE MALO ČUDNO…VALDA MISLE DA ĆE MUSLIMANI HTETI DA ŽIVE U TOJ UNIJI, ILI MISLE DA ĆEMO IH POMALO SMANJIVATI :-)))