ШЕШЕЉ: Неће стати док Хрватска не буде до Земуна

57

На конференцији за медије, одржаној у холу Дома Народне скупштине Војислав Шешељ се осврнуо на потезе хрватских власти истичући да је ово још један доказ да је немогуће успоставити пријатељство између Србије и Хрватске.

Након захтева Хрватске да јој Србија исплати ратну одштету од 40 милијарди евра, Војислав Шешељ је изнео свој лични став о у вези са тим на друштвеним мрежама, а данас је и званично у име Српске радикалне странке упозорио власт Србије „да се с тим не шале“.

Шешељ је подсетио присутне на „грешке из прошлости, пре уласка Хрватске у Европску унију када је Борис Тадић требало да каже да има нерешених проблема, као што су проблем границе на Дунаву, огроман број српских станова у Хрватској који су конфисковани или буквално отети, огромна српска имовина у некретнинама и слично. Сад ће Хрватска да тражи не само 10.000 хектара земље са леве обале Дунава, већ и Апатин“.

– Није сада у питању само Шаренградска ада или острво поред Вуковара, које је Борис Тадић дао на употребу Хрватима дозволивши им да тамо летују и подижу туристичке објекте, уместо да те објекте подижу српски држављани. Сада ће поред Косова, од Србије тражити и леву обалу Дунава, тражиће ратну одштету, онда и Војводину, тражиће онда и да Хрватска буде до Земуна. Немачка неће бити у стању да Хрвате од тога одговори, нити да им припрети, нити да их натера да одустану, а Срби се не могу уздати у евентуалну добру вољу Немачке. Са таквим стварима се не сме играти, томе треба озбиљно приступити и треба напокон свима да буде јасно да нема ништа од Европске уније – изјавио је Шешељ.

 • ЏЕРОНИМО

  Da u naslovu nema interpukcije tojest one dve tačke, naslov bi glasio:
  ŠEŠELJ NEĆE STATI DOK HRVATSKA NE BUDE DO ZEMUNA.
  I to bi bio baš adekvatan naslov!

 • Lune

  Hm,hmm,…knez Pavle je dao deo Slovenije i Slavonije naseljene Srbima Hrvatima,jos samo “ izmesteni radikal Vucic“, da dovrsi,pa da mogu,svi,svi,svi..da se vrate, folksdojceri,hovedovci, koje je isterao Broz,i naravno Rvati koje je isterao Vucic iz Kukujevaca, Hrtkovaca..“ svoj na svome“.. a,proterani Srbi iz RSK,RS…ostaju,uz SRS..kao “ RR,DSZ,ONO“..Redikalne stranke da sa Seseljom cekaju Godoa Vrangela,Vlasova,i ostale Taras Buljbe..isterane sa Dona i sireg regiona.

 • Frojd

  ….za vrecu fekalija i sve kobajagi patrijote, lazne herojcine, naravno, i…rubljase…pozdravio vas Domagoj Margetic…

  • Frojd

   ..izvinjavam se, zaboravih…narocito za kanarinca ispod lipe, UDBASE, i…naseg Zlatana…

  • HRVACKI KRALJ KRELE IV

   TIŠINA BEDNIČKA KROMANJONSKA HRPO SLINE, KOPAJ KONTEJNERE I NE VIRI IZ NJEGA, U NJEMU JE EU STANDARD ŽIVOTA .

  • Херцеговина

   А фројд се ,,дружи,, са домагојем??хахахаха
   Па за маргетића се причало да је п..ееедерчина која је гузила њофру туђмана, и за пружене ,,екстра услуге,, овај му омогућио да постане ,,новинарчић,,?

  • Т. Горски

   Поздрави и ти туђмана, чујем да ћеш га ускоро посјетити !

   Шибе !

  • ЏЕРОНИМО

   Kude si be Frojde? Nema te podugo… Da icepiš ovu zbirudiju ko pop sarmu za zadušnicu…
   Nego PSG zajebo stvar načisto, će propadne ko m..a kroz pocepane gaće. Izgleda umešala BIA prste. Će se raspadne, a šteta, nema čovek više za kog da glasa…

  • Frojd

   …prijatelju, hvala na ‘vranjanski’…ti, i jos par vas ste ovde normalni, ovo ostalo…sacuvaj i sakloni, dosadili su mi, ne volem ljude koji mrze i truju…duse…….udbasi kada su videli 16,3%..odlepili nacisto, istog momenta krce i ala i vrana na PSG, naravno tu su i rubljasi kao podrska, ebem li im i pleme i seme…ovo ti je prijatelju skoro pa ista situacija kao pred ubistvo Djindjica, seti se sta je sve bilo…a, onda..streljanje, i, povorka od 500 000 ljudi..ete..pameti imas…ako ne….NISTA…