Прочитај ми чланак

БЕОГРАД: „Постоји музички директор фонтане и зарађује 150.000 РСД“

0

Посланик ДС Балша Божовић изјавио је да постоји музички директор фонтане на Славији и упитао због чега је плаћен месечно 150.000 динара.

Образлажући захтев за формирање анкетног одбора ради утврђивања чињеница о улози и одговорности највиших органа власти за прескупу реконструкцију Трга Славије и изградњу музичке фонтане, Божовић је у Скупштини Србије рекао да та фонтана има директора музичког програма.

„Ви свуда све наплатите четири или пет пута скупље. Како је то могуће да у сваком послу, у сваком асфалтирању, у свакој жардињери ви морате да се уградите, ви морате да пљачкате и да отимате и зато анкетни одбор, да видимо због чега је директор музичког програма фонтане плаћен 150.000 динара“, рекао је Божовић.

Убрзо је реаговао и градски менаџер Горан Весић, наводећи да у Скупштини града никада није постојало место уредника музичке фонтане, нити ће икада постојати.

Божовић је казао и да је основно питања зашто је неко дошао на идеју да изврши реконструкцију Трга Славија, а да притом не буде подземног пролаза и да и даље безбедност пешака остаје угрожена.

Посланик ДС-а питао је како је могуће да није расписан конкурс за идејно решење и како је могуће да Београд добије фонтану „са неког сајта, типску, коју је неко видео у Дубаију“, а и која, како на том сајту пише, кошта 500.000 евра.

Он је зато питао зашто је та фонтана Србију коштала два милиона евра.

Образлажући предлог за укидање важења одлуке о смањењу плата и пензија Божовић је критиковао власт због тих мера и обраћајући се посланицима Српске напредне странке рекао: „Срам вас било, господо“.

Председница парламента Маја Гојковић му је рекла да је прекорачио сваку меру обраћања у парламенту, да треба да се смири и да није на митингу, а затим ставила његов предлог на гласање речима: „Стављам на гласање овај предлог шта год да је“.