Прочитај ми чланак

СРБИ, САМО САЊАЈТЕ Ево шта кажу светске кладионице о шансама „орлова“ на Мундијалу

0

После обављеног жреба за Светско првенство, којим је одлучено да наша фудбалска репрезентација буде у групи Е са Бразилом, Швајцарском и Костариком, кладионице су кориговале своје процене дешавања на Мундијалу у Русији. И, "орлови" баш не стоје нарочито добро.

Када је реч о светским кладионичарским кућама, упоредили смо квоте 21 такве листе, а укупан утисак је: далеко је наш државни тим од оних који се сматрају фаворитима за висок пласман.

Фотографија преузета са веб портала Фудбалски савез Србије – званична веб презентација

Наравно, кладионице имају право да процењују шта ће и ко да уради на сваком спортском мечу, а да су увек у праву када се ради о квотама – онда би се људи константно богатили играјући на фаворите. А сви знамо да то није случај, уопште.

Дакле, једно је шта кладионичарске куће кроз процене кажу, а нешто сасвим друго је сам фудбал, у коме је, одавно је познато, „све могуће“. Нарочито када се ради о нашој националној селекцији, у којој полако али сигурно шансу добијају све бројнији „златни орлићи“, који су покорили планету у омладинској конкуренцији.

Но, да видимо шта кажу квоте.

Упоређивањем листа из 21 светске кладионице, дошли смо до следећег податка: Србија је, по шансама које јој се предвиђају, на скромном 19. месту. Њене квоте за освајање шампионата света у Русији иду од 80 до 250, што се обично користи за сензационалне исходе. Дакле, ко уложи новац на „орлове“, на пример хиљаду динара, могао би да добије од 80.000 до 250.000 уколико би се сензација десила – да баш Србија 2018. постане шампион планете у фудбалу.

На тој „здруженој листи“, иза нас су Перу, Исланд, Нигерија, Јапан, Египат, Аустралија, наш ривал у групи Костарика (квоте од 150 до 500), Мароко, Иран, Тунис, Јужна Кореја, Панама и. на крају, Саудијска Арабија, чије квоте иду од 750 до чак 1.500.

Испред нас су сви досад непоменути учесници Мундијала.

Највећи фаворит за титулу је Немачка, са квотом која иде од 4,5 до 5, у зависности коју кладионицу посматрате. На другом месту је наш ривал из групе, Бразил, са просечном квотом пет, а потом следе Француска (6), Шпанија (квоте од 6 до 7), Аргентина (8-9), Белгија (10-12), Енглеска (14-16), Португал (18-28), Хрватска (33-40) и други.

Наш преостали ривал из групе, Швајцарска, налази се на 15. месту од 32 учесника, са квотама које иду од 66 до 100.