Прочитај ми чланак

ЖЕЛИ СИНА ДА НАУЧИ ОБИЧАЈИМА: Ево зашто је Новак Ђоковић дошао у Србију

0

Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић са супругом Јеленом и наследницима Стефаном и Таром допутовао је у Београд како би прославио крсну славу Аранђеловдан. Он ће са породицом и пријатељима у уторак прославити свеца попут правог домаћина, а у припреме је укључена цела породица.

– Новак је одавно испланирао да након турнеје по Америци, где је учествовао у неколико шоу-програма и добро забавио тамошњу јавност, дође са породицом у Београд. Разлог је крсна слава Аранђеловдан коју Ђоковићи породично славе. Новак ће у уторак, како то обичаји налажу, славски колач однети у цркву како би га освештао и тако сина Стефана упутио у славске обичаје. Он је сада довољно велики да разуме све што му мама и тата објашњавају, а они су му већ данима причали како изгледа одлазак у цркву и шта се ради за славу – каже извор близак породици Ђоковић и додаје:

– Новаку су родитељи пренели љубав према вери, што он ради и када су његова деца у питању. Тара је још мала, али Стефана је упознао са свим обичајима. Новакова мама спрема колач док су у припреме гозбе укључени сви помало. Ове године, после дужег времена, породица ће бити на окупу јер су ту сви потомци Ђоковића, укључујући и унучиће. Тара је, наравно, тренутно, у центру пажње јер је први пут у Београду, због чега су сви Новакови и Јеленини пријатељи похрлили да је виде.

У међувремену, Новак и Јелена ће у Београду спојити лепо и корисно, па ће поред уживања са породицом и пријатељима одржати и неколико пословних састанака. Ђоковићи се труде да унапред испланирају сваки тренутак проведен у Србији како би завршили све обавезе и успели да се виде са пријатљима са којима немају тако често прилику да се друже.

Да се у домовини осећају пријатно говори чињеница да су Ђоковићи одмах по доласку у Београд опуштено прошетали једним тржним центром, где су вечерали у ресторану. Потпуна еуфорија настала је међу грађанима када су видели Јелену, Новака и Стефана како опуштено ходају међу пролазницима.

Они ће се убрзо након што прославе Аранђеловдан вратити у Монте Карло, где их чекају нове обавезе, а Новака и тренинзи, преноси “Блиц”.

– Он и док је у Србији неће паузирати са тренинзима. Обожава да вози бицикл поред Дунава и није му тешко да устаје у било које време када нема пуно пролазника да у томе ужива, а уједно и тренира. Свакако ће искористити прилику да оде на контролу код доктора због лакта који му је повређен – каже извор.

Ђоковићи ће наредних дана уживати скупа.

– У дому Срђана и Дијане ових дана је весело јер су сви на окупу, а у шалама наравно предњачи Новак. Ту су и Марко и Ђорђе, па је кућа пуна по читав дан. Ово су моменти који Новаку пуне батерије и дају снагу и енергију да буде још бољи. Као сваки отац, потпуно је разнежен ћеркицом, док Стефана води свуда са собом.

БОНУС ВИДЕО

Протојереј – ставрофор др Милош Весин, професор Богословског факултета у Либертвилу, САД, у емисији „Интервјуи”, у продукцији медијске куће „Центар”, причао о понашању у цркви током литургије и молитви (00:17:00), о томе шта је личност у православљу (00:19:30). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.