ТИТО НИЈЕ СЕДЕО СКРШТЕНИХ РУКУ: Немачка потерница за Чича Дражом

89

„Дејли мејл“ и „Дејли телеграф“ су писали да је генерал Михаиловић пример Европи, „Тајмс“ га је упоређивао с Робином Худом, а о Србији се говорило као о души побуне против осовинских завојевача.

Тито није седео скрштених руку, у време када је Дража упутио прву прокламацију Србима, Хрватима и Словенцима, већ је преко своје ужичке Борбе, не чекајући чак ни формирање заједничке комисије око напада на Пожегу, осуо паљбу на Михаиловића и његове присталице. Оптужио их је да су „починили велика злочинства према партизанима“, да су „заједно с Немцима нападали партизане“, да су „водеће личности Драже Михаиловића имале редовне контакте с Немцима и Талијанима“, да су се четници „повукли са свих фронтова према Немцима“.

Михаиловић и његови сарадници постављали су логична питања:

– Када је већ одређивањем мешовитих комисија и ратног суда предвиђено изналажење криваца братоубилачког рата, зашто онда припремати партизане да с неповерењем гледају на споразум о раду мешовитих комисија који је средство за стишавање сукоба, за гашење пожара. Зашто једном руком гасити а другом палити?

За разлику од Тита, Михаиловић је покушавао све да спасе споразум, о чему сведочи и депеша коју је 22. новембра 1941. послао председнику југословенске избегличке владе:

– Улажем највише напоре да удружим све напредне снаге и извршим реорганизацију за одлучну борбу против Немаца. Потребно је најхитније да добијем оружје, муницију, зимско одело, обућу и остало.

Због борбе против окупатора, Михаиловић се већ био разишао и са својим потенцијално најприроднијим савезником, председником предратног Четничког удружења Костом Миловановићем Пећанцем, једним од твораца првих комитских чета с краја 19. и почетка 20. века.

У то време западни савезници су се клели у пуковника Михаиловића. Американци су говорили да је „дух четника дух Европе“. Њујорк хералд трибјун је писао о „сјајној репутацији“ и „легендарној храбрости“ Драже Михаиловића, лондонски Дејли мејл и Дејли телеграф говорили су да је Михаиловић пример Европи и да су му „захвални сви слободни људи света“. Тајмс га је упоређивао с Робином Худом, а о Србији се писало као о „души побуне против осовинских завојевача“.

Крајем новембра 1941. Тито је интернационализовао сукоб с Михаиловићем:

– Имамо све доказе да Дража отворено сарађује с Нијемцима у борби против нас – јављао је он у Москву.

– Дражини људи ниједног метка не испаљују против Нијемаца.

Михаиловићеве присталице крстио је зликовцима, измишљајући како су они дигли у ваздух фабрику муниције у једном тунелу у Ужицу:

– Убијено је преко стотину радника. При томе је готово одлетио и мој штаб у зрак, јер се зграда налази испред тунела на пет метара – преувеличавао је Тито, смањујући за неколико пута раздаљину између фабрике муниције и зграде у којој се он налазио, а никад није доказано да ли су експлозију изазвале присталице Драгољуба Михаиловића или Милана Недића, или пак необучени радници у фабрици муниције.

Док је Тито проглашавао Михаиловића Хитлеровом десном руком, нацисти су започињали велику офанзиву у Западној Србији и против четника и против партизана. Тада су команданти двеју устаничких војски последњи пут разговарали телефоном:

– Питао ме је – рекао је једанпут Михаиловић – шта ћу ја радити у овој офанзиви – потом је изложио да ће он прихватити борбу против Немаца. Ја сам му одговорио да фронтално не могу примити борбу и да се морам вратити својим одредима на њихове терене, јер сам с 200 људи био остао на Равној гори.

Због фронталне борбе на Кадињачи, која ће деценијама бити слављена као пример херојства, Тито је изгубио 572 борца, а немачки губици били су два погинула и два рањена војника.

Тито је по окончању те битке једва извукао главу из Ужица, а Михаиловић је еластичнијом тактиком ратовања још пружао отпор.

То 7. децембра 1941. верификује и Ратни дневник Вермахта:

– Србија: припреме за напад против четника Драже Михаиловића на планинском подручју, 25 километара југоисточно од Ваљева.

– Наставак акције чишћења терена: убијено 47 устаника. Чишћење терена североисточно од Лознице. Акција чишћења српске (Недићеве) полиције око Горњег Милановца: 28 комуниста, два официра и 40 чланова Михаиловићеве групе ухапшено.

И наредног дана четници су за Немце исто што и партизани:

– Србија: на југозападу Моравске долине и у планинама јужно од ње наставља се акција чишћења. Непријатељски губици: 73 мртва, ухваћен 91 припадник Михаиловићевих четника. Убијено 80 комуниста. Жива активност банди око Ниша.

Следећег дана Ратни дневник Вермахта прати „чишћење терена јужно од Ужица од Михаиловићевих присталица“, а 10. децембра региструје да је „окончано чишћење и осигурање саобраћајнице уз долину Западне Мораве од присталица Михаиловића“, да је Михаиловићу „пошло за руком да с малобројним присталицама побегне, али да је ухваћен вођа Штаба (Александар) Мишић“.

Тога дана, 10. децембра, Немци су расписали прву потерницу у окупираној Југославији:

– Упућен је проглас Србима да је Михаиловићева глава уцењена на 200.000 динара.

У прогласу је писало:

– Срби! Вођа одметника и бунтовник Драгољуб Михаиловић, који на својој савести носи крв више хиљада Срба и који је властитој земљи нанео бескрајну беду и невољу, после уништења његове банде налази се у бекству, по свој прилици у правцу Босне.

– Због непредавања оружја и мобилизације илегалне војске, због његовог злочиначког удруживања с комунистима и због подизања оружаног устанка против немачких окупаторских снага, он је свој живот проиграо. Због тога је уцењен на 200.000 динара.

ДА ЛИ ЈЕ ТИТО ПРЕ РАТА ЗНАО ЗА ДРАЖУ

Изгледа да се за Михаиловићев критички однос према југословенским властима знало и у врху КПЈ. Британски агент Стефан Клисолд, који је Други светски рат провео у Загребу, тврди да је на једном састанку водећих личности КПЈ у Загребу, којем је у јесен 1940. председавао Јосип Броз Тито, поменуто име пуковника Михаиловића као потенцијалног савезника комуниста.

На том скупу Тито је поменуо да се КПЈ, у покушају да изврши преврат у земљи, може ослонити на „капетана Арсу“, при чему је мислио на тајног члана КПЈ Арсу Јовановића, а на то је неко од присутних рекао:

– Ту је тај српски пуковник у Словенији, на пример, који је недавно кажњен, због његовог дописа који је критиковао југословенске одбрамбене положаје.

– За њега се каже да је прословен, који има пријатеље у Бугарској и у Чехословачкој, где је био војни аташе.

– С таквим човеком Партија би могла да сарађује, друже Тито. Партија мора бити флексибилна, кажем, и наћи савезнике где их има.

– Како је име тог српског пуковника?

– Михаиловић, пуковник Дража Михаиловић.

– Михаиловић? Обично име. Мора га бити туце у југословенској војсци.

Међуетничка подозрења тада су увелико владала и у врху војске, чак и међу њеним обавештајцима:

– Сећам се једне ноћи те исте 1940. – говорио је генерал Драгослав Милосављевић, шеф Обавештајне дирекције Генералштаба – коју смо Дража и ја провели код „Седам граничара“ (ресторана) у Земуну. Наишао је кроз Београд један бугарски пуковник и бугарски посланик у Тирани за владе Дамјана Велчева. Овај локал у Земуну је изабран због тога што нам ни Генералштаб није сигуран, због неких бивших аустроугарских официра.

 • Arhikles Salvador

  Последња фотографија нема везе са Дражиним четницима. Ајде сад објавите бар неку од многих аутентичних фотографија партизана са Немцима и усташама.

  • моћни Ђоле Јанговић

   Фалсификат а? :))
   Видиде ове фотографије где твоји црнокошуљаши наздрављају са Дреновићем па оцени веродостојност документа : http://www.telegraf.rs/vesti/1462474-kad-cetnici-i-ustase-nazdravljaju-24-fotografije-koje-jednostavno-morate-videti-foto

  • Arhikles Salvador

   Све ОЗНИНИ фалсификати прављени након рата. Чист фотошоп

  • Tony Iommi

   Naravno. Nisu četnici partizani, pa da lažu. To ih sve drug ćopavi naučio…

  • издајник над сви издајници

   друг сочни боле јаловић рекни ти мене да ли волеш комунисти или само титоисти. ћу те одвикујем са медаљу за заслугу на друга тита. претопљена од његов гвоздени крст са колубару.

  • Sloba Milosevic

   Не нападају Србију због Милошевића већ Милошевића због Србије

  • издајник над сви издајници

   не нападају слобу због туђмана већ туђмана због слобе. љубав голема била и забрањена.

 • Бели Орао
 • grebak grebić

  Вечите ЛАЖИ са комунистичке стране. Са друге стране вечита НАИВНОСТ са славне српске војске. Комунисти су свуда уграбили власт на лажи, преварама и издајама. ДРАСТИЧАН ПРИМЕР су РУСИЈА и СРБИЈА. У Русији су крваву револуцију извели комунисти обмањујући наивни сељачки и раднички народ. У Србији су комунисти дошли на власт лажући своје саборце Дражу и остале наивце, Енглезе, Русе па и Швабе. ТО СУ ИСТИНЕ, А КО НЕ ВЕРУЈЕ НЕКА МАЛО ИЗУЧИ ИСТОРИЈУ.

  • Srele

   A ovi danas govore istinu. Cim Alek progovori, istina bre.

   I ceo svet ubi se od istine, od ulice Vase Miskina, Markala, Racka,
   humanitarne katastrofe na Kosovu, irackog oruzja za masovno unistavanje…
   Prosto divota ziveti u ovom istinitom i pravednom svetu.

   Komunisti sve pokvarili, sa njima laz pocela i zavrsila.
   Kad je onomad Vuk maniti pustio onaj crveni camac sa petokrakom
   niz Savu, otplovile su i lazi.

  • grebak grebić

   Истине има, а правде мало! Мешате истину са другим вредностима.Све што си навео је истина, али истина има више облика. Истина је и да је Тито постојао, али је лаж све што је радио и говорио. Истина је и да је Хитлер завио свет у црно, али је то и зла истина.
   Свет је од робовласништва напредовао полако и сигурно ка бољем и када је достигао неко умерено уређење дошла је велика лаж и обмана маса и вратили смо се у блажи облик робовласништва уз покољ свега што му се противило. Сада напредујемо ка бољем, али зло које се притајило поново прети. И француска револуција је била крвава, али је проглашена као напредна што је наравно била лаж. Том револуцијом је заустављен француски развој веома позитиван под монархијом, а нису поштеђене ни многе друге државе. Енглеској монархија није сметала да се развија и буде најмоћнија а и најразвијенија држава света. ЛАЖ ЈЕ НАЈВЕЋЕ СВОЈСТВО СВЕТА, АЛИ КОМУНИЗАМ ЈЕ ЊЕН ВРХ И ЊЕНО ЗЛО.

  • Srele

   Nikad vise lazi i obmana nego u ovom 21. veku!
   Reskiram to da kazem i pored Gebelsa.
   Pogledaj nase i svetske medije.
   Tehnologija lazi dostigle su neslucene razmere.

   Putina porede sa Hitlerom, e.g.
   Nisam veliki fan Putina, ali comooon

   „Сада напредујемо ка бољем,“
   hahahahaha

  • издајник над сви издајници

   друг срале рекни му море што нам пипа комунизам. путин неје комуниста али јесу енбер хоџа и чаушевску. и да нам је један таки сада па не мора ја.

  • Srele

   Ne branim komuniste, ni jednom recju to nisam uradio u dosadasnjem
   tekstu, samo hocu da kazem da se ni jedan sistem, ni jedna civilizacija
   nnije proslavila istinom, i da tu nema razlike.

   Lazi ce biti dokle god postoji alavog sveta koji se sebicno bori za svoje
   interese na drugom kraju planete – dok se bude otimalo tudje.

   Komunisti su bar bili iskreniji, rekli su narodu „imate diktaturu“ i slus,
   ovima puna usta demokratije, i sve u ime demokratije a imamo
   diktaturu.

  • издајник над сви издајници

   слагам се ја са вас друг срале ки сваки добар комуниста ал што се онда прва титина југославиа звала ДЕМОНКРАТСКА а ондак НАРОДНА а послед СОЦИАЛИСТИЧКА???

  • Srele

   Naravno da je bila narodna, jer je obican narod / radnici/ / srednja klasa
   imala najveca prava i zivot dostojan coveka u istoriji.

   Gde vam je sada srednja klasa?????
   Bez srednje klase ce te izgraditi solidno drustvo na Kurovdan.

  • SlavenMilanov

   Lokalni đilkoši koji ovde najviše serendaju protiv tog vremena su ti inače SVI odreda baš ta srednja klasa o kojoj pričaš i baš oni su imali najviše koristi od vremena koje danas (posle 30 godina, maltene) tako žestoko i žustro kritikuju!

   Valjda su baš zbog toga što su se kleli u ćopavog onomad, danas njegovi najžešći „protivnici“ ?

  • издајник над сви издајници

   друг муданов и друг срале све ви рекнете добро. сви смо имаднули највећи корист од комунизам сем другови слободан вучић и шешељ који се од мотику јадни потепаше и опет их ники не цени. ал куј ће то докаже на ови непријатељи од револуцију

  • Sloba Milosevic

   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   ………………………………………………………………….

  • моћни Ђоле Јанговић

   Издали их савезници… ОПЕТ!? хахахахахаха…..:))))

  • SlavenMilanov

   Hahahahahahaha!! Dobar!!!
   :o))))))

  • издајник над сви издајници

   средња класа нема јербо укинут бувљак. ако мислиш на они што живу осредње ене их у немачку има и милијон сви дошли на време од комунизам.

  • Sloba Milosevic

   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   ………………………………………………………………….
   Не нападају Србију због Милошевића већ Милошевића због Србије.

  • издајник над сви издајници

   не нападају слобу због туђмана већ туђмана због слобу. љубав бела без кондом и родила се НДХ.

  • Сава Савановић

   ха ха ха

  • Srele

   Iz socijalizma su odlazili u Nemacku mahom oni nize, ne srednje klase,
   oni koji su se potpisivali prstom i bez ikakvih kvalifikacija.
   Danas beze SVI (lekari, medicinsko osoblje, inzenjeri, programeri), i odlazi jedan ceo Arandjelovac godisnje (oko 35000).

  • издајник над сви издајници

   каки море без икаке школе друже срале немој нас кромпирмитујеш кад викамо да су у комунизам била бесплатно школство. има да нам рекну злобни да смо контрадилкарни.

  • Srele

   Pa bilo je BESPLATNO skolstvo, ali eto, kao nasledje
   proslosti, bilo je i nepismenih. I za te nepismene je
   bilo besplatno, zar ne?
   Neke nisi mogao hapsiti i privoditi ih na skolovanje.
   Diktatura ipak nije bila bas tolika.
   Ni djavo nije toliko crn koliko je povika za njim.

   I koje trljanje nosa gastarbajterima u kontekstu srednje klase????
   Koliko je sveta radilo u SFRJ a koliko nasih u Zapadnoj Evropi, koji odnos?
   Ja pricam o srednjoj klasi koja je zivela i radila u Jugoslaviji, ne u Nemackoj!
   U Nemackoj su radili i Turci, Grci, Talijani i ostali.

   Hercegovanac!

   Nego procitaj malo sta nam drug Tito pise sa onoga sveta:
   http://nostalgicno.novi.ba/nekad-i-sad/pismo-druga-tita-zapalilo-je-cijeli-balkan-dragi-moji-jugosloveni-sve-ste-ovo-zasluzili

  • издајник над сви издајници

   друг срале несам ја херцегованац ја сам црвеногованац и црноморац из пожарево. у немачку несу радили срби?? сад ишли неписмени па не ишли неписмени??? ама друг срале па толко ни ја не лагам ијако ми тито идлол

  • Srele

   U Nemacku su isli oni koji su ljustili nemacke konzerve i stanovali
   po nemackim cumezima, da bi po Srbiji gradili one cardake sa lavovima
   ispred, da bi se mogli ‘possrati komsiji na glavu’ koji nije isao u Nemacku,
   – cardake koji danas zvrje avetinjski prazni bez zive duse, cak ni macke
   nema u dvoristu. Oni koji su dolazili u polovnim svapskim kolima da se
   kuuurce pred svojim seljanima.
   Pa mi ti sad reci da li je to delo pismenih ljudi.

   Hercegovanac iz Hercegovanije!

  • издајник над сви издајници

   лизање увек било у немачку ал кад немац тито владо у србиу наивише људи бегало. сад кад њего пијонир шипћар влада сви бегају на гласање да му поклону проливрење

  • Srele

   Ja nemam nameru da poredim standard Nemacke i Jugoslavije.
   Moja namera je poredjenje polozaja radnika / srednje klase onda
   i danas u Srbiji, precizno, poredjenje Zakona o radu onda i danas.

   Inace priznam da je to bila ogromna greska onoga rukovodstva
   Jugoslavije – sto nisu ucinili zemlju bogatiju od Nemacke, Svajcarske,
   Belgije, Francuske. A mogli su, nije da nisu.

   Ebi ga, zakon ponude i potraznje bato. Neko je hteo brzo da zaradi,
   mnogima to nije padalo na pamet vec su sansu trazili u svojoj zemlji,
   i tu je bila ogromna vecina..
   Odluka o odlasku je vrlo individualna stvar. Neke ne bi oterao u
   pecalbu ni za kakve pare. Pricao sam sa puno takvih, nisu hteli ni
   da cuju.

   Moj komsija od skole imao samo osnovnu i vozacku dozvolu koju je
   stekao u JNA. Dosao u Bgd bez prebijene. Nadje posao kao vozac, ozeni se, (podigne kredit od banke JER JE MOGAO JER JE IMAO STALNI POSAO) kupi plac u Kaludjerici, napravi kucu – pun uspeh!

   Ko je hteo i umeo mogao je da uspe i u onoj zemlji.
   Mnogi blamiraju sistem i drzavu za sopstvene neuspehe umesto
   sami sebe.

   Ponavljam pitanje, koliko je to naroda „pobeglo“ iz Jugoslavije, a koliko
   ih nije nije pobeglo vec su ostali da rade u svojoj zemlji?
   Ovo cisto da vidimo koliko ima smisla trlajti nos onom sistemu zbog
   gastarbajtera. Ako je to odnos red velicine, ili ti 10 : 1, o cemu mi
   pricamo???

   Dalje, narod nije bezao iz zemlje, vec se vracali u zemlju, posecivali
   je bar 2 puta godisnje, donosili devize, slali devize, gradili one
   cardake sa LAVOVIMA u svojim selima, letovali u zemlji, vracali se u zemlju
   po penzionisanju. Sve u svemu rec POBEGLI potpuno neprimerena.

   Da je Vucic ista naucio od Tita ne bi arlaukao 100 muslimana za jednog
   Srbina, ne bi arlaukao o velikoj Srbiji, ne bi koristio ulicarski recnik.
   Vucic je bio zadrti nacionalista dok je Tito mrzeo nacionilzme,
   smtrajuci ih smrtnim neprijateljima po zemlju.
   On samo zeli da izigrava Tita, sto je smesno.

  • издајник над сви издајници

   ма јесте друг срале мрзо националтизам. зато је тито на сремски фронт слао равроправно срби хрвати и муслимани. зато је убијо немци само у србиу де је било сто за један. једини куј га стиго сам бијо ја а ти мош само се трудиш.

  • Srele

   Na Sremski front slao je i ustase onoga Marka Mesica, koji pretekose
   kod Staljingrada, i po teskim bitkama po Srbiji protiv „Princ Eugen“
   armije u povlacenju. Nisu valjda aeroplanom do njihovog Zagreba?

   Kad se zeli posto poto nekoga oblatiti, onda se potegne za zamenom teze.
   Tako je Tito digao ustanak u Srbiji ne zbog samog ustanka i direktive Staljina, i boljih uslova za ustanak u Srbiji, ,vec zato da decimira Srbe, jer
   je ZNAO da ce biti odmazda 100 za jednoga. hahahaha

   Tako se i ono pozitivno sto se desilo u onoj zemlji, na sve moguce nacine
   negira – odnos prema radnicima se zasere gastarbajterima, spoljna politika
   specijalnim medjunarodnim okolnostima, – od prilike kao zrela kruska – mi
   smo samo trebali da legnemo ispod iste i otvorimo usta, da nam ona sama
   ljusne odozgo. hahahaha
   Ne mislim samo o tvom stavu, nego o trendu danas u Srbiji, posebno
   radikalsko-cetnickih krugova koji su izgubili rat.
   Da bi se proturila prica kako su samo Srbi stradali, Blajburg se ni ne
   pominje.

   Sto se tice prava radnika, u tome se cak preterivalo u korist radnika,
   na stetu produktivnosti,

   Sto se tice Aleka, mislim da je ono u cemu je savrsen, naucio od rezima
   Slobodana Milosevica kad je bio ministar informisanja. U lazima,
   obmanama i medijskim manipulacijama prevazisao je i svog ucitelja
   mnogostruko.
   Da je Tito poziveo do Alekovog politickog angazovanja, ovaj bi ga sigurno
   uhapsio i ne bi ga pustrao do danasnjih dana, i ne samo Aleka nego
   mnogo njih da ni 10 Golih otoka ne bi bilo dovoljno da se svi smeste.
   Samo sto takvi ne bi smeli da provire glavice iz svojih misjih rupa.

  • Sloba Milosevic

   Док је био Социјализам грађани су живели као у рају а сада капитализму нема живота.

  • издајник над сви издајници

   тако си ти живо а народ 1 марке = 100000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 динари
   1 плата= пола кила леба
   1 рућак на слободана = 1000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000 просечан српске плате

  • Sloba Milosevic

   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   Живела комунистичка Црвена Армија !!

  • издајник над сви издајници

   ЖИВЕЛА СПС И ИВИЦА ДАЧИЋ МАЛИ СЛОБА АЛИ ПРВО СВЕГА ЖИВО ВОЛИН НА МОЈУ ЂЕНУ! И ЖИВО ЈА У МОСКВУ НА НИВО!

  • Сава Савановић

   Слобо лопужо,врати паре што си покрао од зајма,Дафине и Језде.Жив си ливро.

  • издајник над сви издајници

   ћу и врнем друг вампир за један дан на власт. ал ћу и врнем на мог ивицу. са њега ћу се мењам.

  • Sloba Milosevic

   Слободан Милошевић је СРПСКИ ХЕРОЈ

  • издајник над сви издајници

   на сви срби КАТОЛИЦИ И МУСЛИМАНИ

 • Сава Савановић

  Црвена куга не би никада освојила Србију да није било сатанске црвене армије.Син ђавола броз,је окупирао Србију,уз помоћ издајничких копилана Леке и Крцуна,Боље и фашизам него комунизам.

  • grebak grebić

   Не ваља ни један ни други, али си у праву. Када су фашисти долазили на власт у својим земљама број жртава је стоструко мањи него при доласку комуниста.

  • Сава Савановић

   То је опште познато,да су црвени вампири,побили више Срба од окупатора.

  • Бели Орао

   Миле БUдак – ПавелићU `42:
   За годину дана побили смо Срба више него Турци за 500 година.

  • Сава Савановић

   После усташа,комунистичка гамад,је највише Срба побила.

  • Бели Орао

   Објасни лудацима да је то био грађански рат и борба за власт, а не револуција. Чича је водио ослободилачки рат, али је опет мешао југословенство.

  • издајник над сви издајници

   несу то лудаци друће то су мои фантатични навијачи. навијају се на лево

  • Бели Орао

   Дебели ти прсти од јутрос ))).

  • издајник над сви издајници

   преждро сам се на кравијар и напушео томпуси са њофру. виске је бијо лош па сам сфуд натеко

  • Бели Орао

   ))).
   Јеси му псовао чајеве?
   Знам да је он теби псовао животиње. Миша.

  • издајник над сви издајници

   несам пцуво. говнорили смо вицови. њофра рекно ће очистим крајину за недељу дана. а ја му рекно секладиш да ће је очистиш за један дан. рука руку бије.

  • Бели Орао

   Како се не сећаш да си му псовао нану и мајчину душицу?

  • издајник над сви издајници

   јесам од миље. милана сам нокотиро ал њофра ми бијо голема љубав

  • Бели Орао

   ))) Ипак си се на крају сетио да си Србин и наравно заглавио.

  • Sloba Milosevic

   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..

  • Sloba Milosevic

   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..

  • Sloba Milosevic

   Живела комунистичка Црвена Армија .

  • Sloba Milosevic

   Хвала комунистичкој Црвеној Армији која је ослободила Београд и Србију од фашиста.

  • издајник над сви издајници

   а хвала на слобину црвену армију што је ослободила приштину за шиптари загреб за усташе а сараево за бајије??? СЛОБОДАН ЈЕ ХЕРОЈ НА СВИ СРБИ КАТОЛИЦИ И МУСЛИМАНИ

  • издајник над сви издајници

   друг вампир рекни ти мене зашто је слободан наиздаво све србско чега се дочепо?? зашто је под комунизам најурено све србско из хрватску што неје могло под фашизам??

  • Сава Савановић

   Ћу ти рекнем;зато јер је био амерички плаћеник и пичк…пардон,комуниста у души.

  • издајник над сви издајници

   али американци говнору да носу демократиу и да је комуниста слободан бијо непријатељ на њи. комунисти гомнору да су непријатељи на импертијалзма а возу мерцедеси и ђипови и школују децу на запад. зашто друг вампир???

  • Сава Савановић

   За такво постављено питање,у оно мрачно време под комунизмом,си слат на Голи Оток,да ти Ђенерал Капа,Ћећа,Ђидо,Лека и бројни други другови,објасне и преваспитају,упуте на прави пут

  • Sloba Milosevic

   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   Не нападају Србију због Милошевића већ Милошевића због Србије . Србија је окупирана 5 октобра тада је ушо фашизам у Србију.

  • Sloba Milosevic

   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   …………………………………………………………………..
   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ
   ………………………………………………………………….
   Не нападају Србију због Милошевића већ Милошевића због Србије.
   Србија је окупирана 5 октобра.

  • издајник над сви издајници

   ИВИЦА ДАЧИЋ ЈЕ СРПСКИ ХЕРОЈ
   ВУЛИН ЈЕ СРПСКИ ХЕРОЈ
   ВУЧИЋ ЈЕ СРПСКИ ХЕРОЈ
   ШЕШЕЉ ЈЕ СРПСКИ ХЕРОЈ
   сви они су херои ако је милошевић јер су сви од њега ђаци

  • Sloba Milosevic

   Живела комунистичка Црвена Армија .

  • Arhikles Salvador

   Из Босне и Крајина

  • моћни Ђоле Јанговић

   Није Рвоје Скотировићу, него из твога Загреба јеебал те враК ! :)

  • Сава Савановић

   Да,заборавих из вукојебина.

  • Arhikles Salvador

   трансдринокурчина

  • Tony Iommi

   Komunizam je đavolja rabota…

  • Tony Iommi

   Nijedan komunac niti njihov „istoričar“ ne sme da stane na crtu Miloslavu Samardžiću

  • издајник над сви издајници

   ма куј сме на црту на мој ивица. поцепо би вепар ки масно крпче. вари и бутна кост.

  • Tony Iommi

   Hahahaha :)

  • Sloba Milosevic

   СЛОБОДАН МИЛОШЕВИЋ је СРПСКИ ХЕРОЈ…

 • издајник над сви издајници

  мои комунисти и даље пишају

  • Sloba Milosevic

   А ко су били комунисти ??? Комунисти су били Срби . Дража Михајловић је био Четник а његов син Бранко и његова ћерка Гордана су били комунисти Партизани у Други светски рат . Дража био четник а његова деца Партизани и Бранко и Гордана као комунисти су се борили против Немаца. Вечна слава на децу Драже Михајловић.

  • издајник над сви издајници

   уф камен ти у сирање. само лагаш бре. обоје су били на равну гору а после су се ПРЕДАЛИ на партизани. никад несу били КОМУНИСТИ бранко је затфаран на ГОЛИ ОТОК. бегај бре бугараш немо нас овде десифонишеш.

  • Sloba Milosevic

   Комунистичка Црвена Армија је ослободила све државе Европе и Србију од фашистичке Немачке. Па одговори ти мени зашто четници нису пришли Црвеној Армији у ослобађању Београда и Србије.Зашто су четници клали невине Србе ??
   Masakr u Vraniću je bilo masovno ubistvo 67 civila u selu Vranić 30 km od Beograda, koje su tokom noći 20/21. decembra 1943. ubili pripadnici Prvog bataljona Posavske brigade Avalskog korpusa JVuO. Podeljeni u tri grupe, četnici su izvršili pokolje u 14 kuća u selu čiji su pojedini članovi bili sumnjičeni za održavanje veze sa partizanima. U svim kućama pobijeni su svi ukućani, osim petoro koji su slučajno preživeli.
   Ovaj masakr bio je najmasovniji u nizu decembarskih pokolja na teritoriji Avalskog korpusa JVuO..

  • Tony Iommi

   A pogodi s kim su četnici oslobodili Kruševac? Pa sa crvenom armijom

  • Tony Iommi

   Ovo mu nisu bila deca nego pastorci. Njegov sin je poginuo na Zelengori maja 1945.

  • Tony Iommi

   Taj pokolj su najverovatnije izvršili komunci da bi diskreditovali JVuO

  • Бели Орао

   Мислиш уз ветар, а то је ….?

  • издајник над сви издајници

   ма уз срдин.инфо

  • Sloba Milosevic

   Комунистичка Црвена Армија и Партизани су изговарали : СМРТ фашизму слобода народу . Боље гроб него роб .

  • Tony Iommi

   Tačno! I onda 1945. poslaše neobučene Srbe da trče pred nemačke MG42…