Прочитај ми чланак

УЗ СРБЕ У ЦГ: ДСС пружа јавну подршку демократском фронту и њиховим лидерима

0

Председник Демократске странке Србије Милош Јовановић и председник Политичког савета ДСС-а Милош Ковић пружили су данас јавну подршку Демократском фронту и њиховим лидерима.

Јовановић је рекао да је Црна Гора увек била српска земља, те да ту чињеницу не може да промени ниједна власт.

“Дошли смо да пружимо апсолутну подршку нашој браћи из ДФ-а”, рекао је Јовановић на ванредној конференцији за новинаре у седишту Демократског фронта.

Говорећи о суђењу за покушај тероризма на дан парламентарних избора прошле године, Јовановић је рекао да је реч “о лакрдији и фарси” која се види и из свемира.

“То је комично кад гледате сведочење сведока сарадника. То је човек којем не бих дао омање стадо оваца за чување”, рекао је Јовановић, наводећи да је циљ свега да се застраше Срби у Црној Гори.

Он је рекао да ће српској јавности објаснити да је оно што се дешава у Црној Гори “скандалозно”.

“Оно што се данас дешава у Црној Гори је за сваког срамота”, рекао је Јовановић, наводећи да сваки држављанин Црне Горе може само да се срамоти због дешавања у Вишем суду.

Ковић је, са друге стране, рекао да је у Црној Гори на сцени репресија државе над својим грађанима.

“Прогони људи, вишегодишњи покушају асимилација тврдоглавих Срба у Црној Гори, иза свега тога стоји НАТО пакт”, рекао је Ковић.

Професор Владимир Божовић рекао је да ово што се дешава људима из ДФ-а “није питање које је лако схватљиво у 21. веку”.

“Ми смо за ту врсту прогона могли да чујемо кроз литерална искуства људи који су прошли Голи оток”, рекао је Божовић.

Један од лидера ДФ-а, Андрија Мандић, рекао је да се политичка и национална солидарност исказују и у овако тешким временима. Он је истакао да се залажу за ненасилан отпор, те да се види да је режим при крају.