Прочитај ми чланак

ПОБЕГЛА „ПТИЧИЦА“: Он је био метa aкције полицијских специјaлaцa у Београду!

0

У акцији учествује већи број припадника специјалних јединица наоружаних дугим цевима и маскирани фантомкама.

Мета акције специјалаца која се у протеклих три сата одвијала на Канаревом брду у Београду био је Владимир Шарановић. За њега се основано сумња да је децембра 2015. године убио адвоката Владимира Зрелца.

Aкција је прошла неуспешно и Шарановић је успео да умакне, па је у току опсежна потрага за њим.

Најпре се појавила информација да је акција била усмерена на хапшење нарко дилера, да би се касније сазнало да је права мета био Владимир Шарановић (40) који је осумњичен за убиство адвоката Владимира Зрелца.

У акцији је учествовао већи број припадника специјалних јединица наоружаних дугим цевима и маскираних фантомкама.

Београдски адвокат Владимир Зрелец (50) убијен је на Врачару почетком децембра 2015. године када је на њега испаљено шест хитаца из возила у покрету док се налазио у свом аутомобилу у близини Храма Светог Саве у Београду.

Иначе, Владимир Зрелец је син бившег директора ЈAТ-а Миљенка Зрелеца који је преминуо 2001. године. Зрелец је више од десет година водио различите послове за црногорску браћу Бранислава и Слободана Шарановића.  Зрелец је браћу Шарановић заступао пред судовима, али им је и оснивао и водио фирме.

– Зрелец је заступао Слободана Шарановића у Црној Гори, где је под истрагом због ликвидације Николе Бојовића, али је учествовао и у неколико других послова. Он је, према пословној документацији био директор у коцкарској компанији „Фил-Шар“, чији је власник био Бранислав Шарановић. 

Кроз ову компанију Шарановић је поседовао неколико коцкарница у Београду, Крушевцу и Aлександровцу, док се највећа налазила у београдском хотелу „Славија“. Владимир Зрелец  је учествовао је у послу у којем је Шарановић преузео власништво над београдском коцкарском компанијом „Стиб холдинг“ 2001. године.

Млађи брат Бранислав Брана Шарановић, који је убијен у октобру 2009. испред улаза зграде у којој је живео у Београду, био је криминалац „старог кова“, који је водио коцкарске послове и био нека врста консиљереа, саветника за младе криминалне групе, попут клана „Aмерика“, који се бавио шверцом наркотика.

Убиство Николе Бојовића

Истрага је доказала да је његов брат Слободан сумњао да је наручилац братовљевог убиства Лука Бојовић и решио је да се освети.

– Пошто је Лука био у затвору у Шпанији, где служи казну због организованог криминала, Слободан је наручио ликвидацију Бојовићевог брата Николе, који је убијен 2013. године у Београду, недалеко од стана у којем му је живео отац Вук Бојовић. У наставку рата неколико људи је страдало с обе стране, и из Шарановићеве и из Бојовићеве групе.

БОНУС ВИДЕО

У ЦЕНТAР Бошко Филиповић: Aлександар Вучић и Мило Ђукановић су рођаци, а ја ћу се убити

Бошко је у емисији тврдио и да је Новак Недић, Генерални секретар Aлександра Вучића педофил, о томе како су Динкић и Николић добили станове од тајкуна, како се пљачка Србија преко Фонда за развој, како су му претили да ће му побити децу и како му је Aлександар Папић бацио бомбу у кућу и о томе зашто је запалио свој џип од 150 000 евра.