Прочитај ми чланак

ВЕЛИКИ НЕПРИЈАТЕЉИ ЗАЈЕДНО ПРОТИВ СНС-А Вука и Борка ујединио Вучић!

0

Борка и Вука помирила нетрпељивост према Вучићу!

„Ко ме имало познаје, зна да бих пре пијук у главу него Вука Јеремића“, тврдио је Борко Стефановић, некадашњи потпредседник ДС-а и актуелни лидер Левице Србије, да би се јуче појавио на оснивачкој скупштини Народне странке тог истог Вука Јеремића.

Ривалство Јеремића и Стефановића била је јавна тајна још у време док су обојица били чланови ДС-а.

– Ко ме имало познаје, зна да бих пре пијук у главу него Вука Јеремића – тврдио је Стефановић крајем октобра 2015. на друштвеној мрежи Твитер.

– Борко је звао Вука, који му је одговорио на позив само зато што у телефону није имао меморисан његов број. Казао му је да жели да несугласице које су имали оставе по страни, да је спреман да поново сарађују и позвао га је да му се придружи у прављењу нове политичке организације. Међутим, Вук му је одмах ставио до знања да било каква сарадња не долази у обзир – навео је у октобру 2015. за „Ало!“ извор близак Јеремићу.

Упућени у односе бившег министра спољних послова Србије и некадашњег политичког директора МСП-а наводе да су захладнели када је Јеремић наводно сазнао да је Борко све у вези с њим преносио Борису Тадићу и Микију Ракићу. Вук Јеремић тада није ни потврдио ни демантовао ова сазнања таблоида Ало . Он уопште није желео да прича о Стефановићу.

Медији су писали да је ривалство Јеремића и Стефановића кулминирало током 2011, када је Вук Јеремић покушао да смени политичког директора министарства и свог шефа кабинета Борка Стефановића, који је истовремено био и шеф београдског тима у преговорима са Приштином. Смену Стефановића у последњем тренутку спречио је Борис Тадић, њихов тадашњи партијски шеф и председник Србије.

Санда и Чиплић потпредседници

Народна странка је јуче на оснивачкој скупстини за председника једногласно изабрала Вука Јеремића. За потпредседнике су изабрани Мирослав Алексић, Синиша Ковачевић, Санда Рашковић Ивић, Светозар Чиплић, Здравко Понош и Никола Јовановић.