Прочитај ми чланак

НБА: Добар деби Теодосића у победи против Лејкерса, нови трипл-дабл Вестбрука

0

Српски кошаркаш је у тријумфу Клиперса (108:92) као стартер постигао шест поена и имао исто толико асистенција. Нисам навикао на оволико отворених шутева - признаје Ентони

Српски кошаркаш Милош Теодосић забележио је по шест поена и асистенција на званичном дебију и победи Лос Анђелес Клиперса над градским ривалом Лејкерсима 108:92 у НБА лиги.

Теодосић је на паркету Стејплс центра провео 21 минут и то као стартер, шутирао је из игре 2/9 и додао по скок и блокаду.

Капитен репрезентације Србије поново се истакао у сарадњи са најефикаснијим појединцем меча Блејком Грифином који је имао 29 поена и 12 скокова.

Сјајан је био и Деандре Џордан са 14 погодака и чак 24 ухваћене лопте, док је код Лејкерса Брук Лопез дао 20 поена.

Доста промена је направила Оклахома, али једна ствар је остала иста – Расел Вестбрук је забележио свој нови трипл-дабл, укупно 80. у каријери. У победи против Њујорка (105:84) је дао 21 поен, имао 16 асистенција и 10 скокова.

Дебитанти у дресу Тандера су одиграли одлично, Пол Џорџ је дао 28, док је Кармело Ентонио додао 22.

– Ви сте навикли на ово, ја сам то гледао, играо против тога, а сада сам био део тога уз све бенефите које то носи. Не могу да говорим у Полово име, али морам да признам да нисам навикао на оволико отворених шутева – рекао је Мело који није био претерано шутерски расположен у дуелу са доскорашњим тимом.

Кристапс Порзингис је био најбољи код Никса са дабл-дабл учинком (31, 12ск).

Торонто је савладао Чикаго са 117:100.