Прочитај ми чланак

ТЕА ВЕЋ СТАВИЛИ МЕЂУ КАНДИДАТЕ ЗА НАГРАДУ, Јокића не могу да препознају!

0

Док чекамо да почне, двојица Срба се често помињу ових дана. Постоји идеалан сценарио...

Док чекамо да почне НБА сезону, већ се праве процене могућности играча за нови шампионат, а на основу предсезоне је јасно, Америка се заљубила у Теа. Више нико не сумња да ће играти велику улогу и да је замена за Криса Пола, па се сада Теодосић већ набраја међу играче који би могли да конкуришу за рукија године.

Foto: Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Али, колико је то реално?

Неколико играча имају веће шансе, опорављени Бен Симонс пре свега, али и Денис Смит Џуниор који ће одмах добити шансу у Даласу. Уз њих не треба заборавити ни прва три пика, Лонза Бала, Маркела Фулца и Тејтума, као и Џоша Џексона, односно Кајла Кузму који су имали сјајну предсезону.

То ко ће бити руки године зависи јасно од минутаже и шансе коју добије, Тео је много искуснији од играча које смо поменули, како рекосмо, вероватно ће бити стартер, али и делити минуте.

У сваком случају, пласман међу топ три рукија би био сјајан, мада признаћете делује смешно када га тако назовете после свега.

Што се тиче Николе Јокића, у Денверу не крију, очекују од њега комплетније партије, Милсап ће га растеретити, а како је рекао тренер Мелоун, летошњи рад се исплатио.

„Одбрана, то је кључ за њега ове сезоне“, каже коуч Денвера, и додаје да не може да препозна Србина када је у питању тај сегмент игре.

Ако, буде задржао ниво у нападу, ове сезоне бисмо могли да га видимо и на Ол-Стару, систем бирања је промењен. Ко зна, можда у неком идеалном сценарију ово буде НБА сезона коју ће Србија памтити…