Прочитај ми чланак

СРПСКИ РАТНИК ЗА 21. ВЕК: Овако ће изгледати 1.500 ЕЛИТНИХ ВОЈНИКА (ВИДЕО) (ФОТО)

0

Током програма "Слобода 2017" биће приказани најсавременија опрема и обученост припадника Војске Србије

Војска Србије спремно дочекује прославу Дана ослобођења Београда, рекао је за Спутњик члан руководства приказа пуковник Михајло Зоговић. Он је уједно позвао грађане да дођу на Батајничким аеродром и заједно са својом војском прославе овај важан историјски дан.

Током програма „Слобода 2017“ биће приказани најсавременија опрема и обученост припадника Војске Србије.

Планирано је да у програму „Слобода 2017“ учествује 2.200 припадника војске, 130 различитих возила и 30 авиона и хеликоптера.

Налети авијације, различите показне вежбе и симулације талачких криза, као и тзв. супервојници опремљени најсавременијом опремом и наоружањем биће свакако најатрактивнији, оцењује Спутњик.


Поред руских „мигова“, на паради ће бити постројено 1.500 војника специјалних снага српске војске, који ће представити нову опрему, од оптичких справа до пушака. Они се налазе у различитим јединицама ВС и представљају такозване специјалне снаге које се прве окупљају и реагују у ванредним ситуацијама

У завршном делу програма грађани че моћи да виде и налет авијације. Биће приказан ваздухопловни дефиле 30 летелица од „мигова“ 29 преко „орлова“, „ласта“ до транспортних хеликоптера. Потврђен је и наступ руске акро-групе „Стрижи“ оружаних снага Руске Федерације.

Министарство обране Србије саопштило је данас да није обезбеђен паркинг за приватна возила на аеродрому у Батајници, на којем ће у петак бити одржана прослава ослобођења Београда у Другом светском рату, и позвала грађане да на свечаност дођу јавним превозом.

Како се наводи у саопштењу министарства, из центра Батајнице и Нове Пазове биће појачане линије градског превоза ка аеродрому и саветују грађане да „због гужви и опште безбедности користе јавни превоз“.

Додаје се да ће капије аеродрома бити отворене од 9.00, а да би грађани требали да дођу најкасније до 11.00 сати.