Прочитај ми чланак

ЗАШТО БИ СПЦ ТРЕБАЛО ДА ОДГОВОРИ на оптужбе о крађи у Храму Светог Саве

0

Писања појединих медија, видео снимци и документи који упућују на крађу и незаконите радње у Храму Светог Саве, ових дана су узнемирили велики број верника Српске православне цркве.

Како преноси „Телеграф“, постоје извештаји и видео сницми са сигурносних камера, којима се потврђује сумња о постојању тајних и непријављених каса и сефова у Храму, сумњивог непребројаног новца, скандалозних вишкова пара и других неправилности.

Саборна архијерејска Литургија у Пећкој Патријаршији (ФОТО: Српскa Православнa Црквa )

„Телеграф“ тврди и да су се крађе у Храму Светог Саве наставиле и након што је пре две године Патријарх лично сменио шесторицу свештеника свих парохија због установљене крађе од 750.000 евра, као и да поједини људи око првог човека СПЦ сада покушавају да заташкају крађе и лоповлуке.

Ово су тешке оптужбе које су узнемириле верујући народ у Србији, не само зато што многи финансијски и нематеријално помажу своју Цркву, већ и због тога што се оваквим спекулацијама каља углед СПЦ.

Због свега тога, Српска православна црква би што пре требало да реагује, утврди истину, одговори на ове тешке оптужбе и умири своје вернике. Без обзира на то да ли је крађе било или не,

Црква би требало да утврди истину, а Патријарх и Сабор да заједно одбаце оптужбе или санкционишу оне који су незаконитим радњама нанели штету и Цркви и верном народу.

БОНУС ВИДЕО

Др Милош Весин, професор Богословског факултета у Либертвилу, САД је током своје беседе, коју је одржао у Храму Вазнесења Господњег у Жаркову, говорио о туђицама у српском језику (01:13:00), о апостолима и причешћивању (01:15:00), о паклу (01:17:00), о хришћанском животу (01:18:40); као и о мати Макарији са Косова (01:20:00). Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.