ЗОРАНА МИХАЈЛОВИЋ: И Турска улази у изградњу пута Београд–Сарајево

4

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да се Турска укључује у изградњу пројекта изградње ауто-пута Београд–Сарајево, саопштено је из кабинета Михајловићеве.

Током дводневне посете турског председника Реџепа Тајипа Ердогана Србији, која почиње вечерас, Михајловић и министар саобраћаја, поморства и комуникација Турске Ахмет Арслан ће потписати писмо о намерама за јачање и проширење сарадње у области саобраћаја и инфраструктуре.
„Турска је од самог почетка подржавала овај пројекат, а сада имамо и писмо о намерама којим се потврђује спремност Турске да се активније укључи у реализацију овог пројекта. То значи да ћемо заједно са Турском дефинисати наредне кораке у реализацији овог пројекта“, каже Михајловић.

Министарка је додала да се тим документом охрабрују инвестиције у транспортну инфраструктуру Западног Балкана и подстиче сарадња Србије и Турске у тој области.

Михајловић је подсетила да се убрзано унапређују односи Србије и БиХ у области инфраструктуре.

„Ово није први пројекат који Србија реализује заједно са Босном, али ће бити највећи до сада, после изградње моста Љубовија-Братунац са заједничким граничним прелазом, изградње вртића и реконструкције главне улице у Сребреници и договора о заједничком одржавању мостова на Дрини“, додала је она.

Траса тог ауто-пута кроз Србију ће се наставити на постојећу трасу Коридора 11, на деоницу од Прељине до Пожеге, дужине 31 километар, а од Пожеге преостаје да се изгради 60 километара ауто-пута, преко Ужица до Котромана, на граници с БИХ, односно Републиком Српском.

По првим проценама, изградња тог дела ауто-пута би коштала 830 милиона евра, рекла је министарка.

 • Milutin Popovic

  Па овој фукари очигледно није битно порекло важне су паре. Е због таквих смо ми СРБИ ПРОПАЛИ.

 • vinka

  sRBI STVARNO NE MOGU BEZ TURAKA

 • gifteconomy

  Поред широко отворених врата према мега – тржиштима Русије и Кине „наши“ владаоци доводе арапске и турске предузеднике ! СрБски напаћен народ муко гледа како турски тајкуни под окриљем „нашег“ председника мучки отимају оно што сy нaм дедови крвљу бранили. ТО ЈЕ ЈАВНО ЕКОНОМСКО СИЛОВАЊЕ СРБИЈЕ и јасна издаја срБских интереса – подршка свега што је муслиманско и за нас разорно : од економије коју треба муслимани да доминирају до школа где се муслиманска деца фаворизују и кад не говоре срБски.

  Да ли ћете ћутати ? Гледати ?
  Зашто не кажете ДОСТА – не продајемо домовину ?
  Ми смо Срби (сорби – сабрани – саборни ) !

 • xyz

  Туркиња из Тузле, масна Зока!