Прочитај ми чланак

ПРИВЕДЕН НАЈСТАРИЈИ СИН Војислава Шешеља

0

Најстарији син лидера СРС Војислава Шешеља, Никола Шешељ (33) приведен је данас у једном београдском кафићу због ношења оружја, незванично сазнаје "Блиц".

„Блиц“ је контактирао млађег Шешељевог сина, посланика Александра Шешеља, који је рекао да о томе не зна ништа.

– Пре сат времена седео сам са осталом браћом у једном кафићу, и нико ми није у међувремену ништа јавио – рекао је мирно млађи Шешељ.

У међувремену, на друштвеној мрежи Твитер огласио се лидер радикала, Војислав Шешељ.

– Шта ћу? Воли дете играчке. Мора са нечим да се игра – написао је, између осталог, вођа СРС.

Иначе, Никола Шешељ је председник Општинског одбора СРС на Новом Београду, као и члан општинског већа у Новом Београду, односно члан кабинета Александра Шапића .

Шешељ је Николу добио у браку са Весном Тунић (девојачко Мудреша), а син је рођен 1984. године, док је био у затвору.

Занимљиво је да је Николин кум Вук Драшковић, а кум његово двоје деце, Војислава и Љубомира, Томислав Николић.

Најстарији Шешељев син Никола се првобитно појавио у медијима 2010. године, када га је пет полицајаца претукло, због организованог турнира у покеру. Лекари су тада констатовали тешке телесне повреде а полицајци су привремено удаљени из службе.

Никола Шешељ у странци постаје активан крајем 2010. године, када ступа на дужност главног и одговорног уредника сајта „Српске радикалне странке“ и сајта о „Војиславу Шешељу“.

Трибунал за ратне злочине у бившој Југославији упутио је три писма Николи Шешељу у којима му је запрећено казном од седам година затвора и новчаном казном до 100.000 евра уколико не скине књиге „Афера Хртковци и усташка курва Наташа Кандић“ и „Глупсон из Манитобе Брус Мек Фарлен“ са сајта о Војиславу Шешељу.